Ludovic Orban: Nu mă cramponez de nicio funcţie!

0

„În data de 6 decembrie, cetățenii români și-au exprimat votul în cadrul alegerilor pentru Parlamentul României. Am decis azi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are la bază un obiectiv foarte precis. Odată exprimată voința cetățenilor trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern. România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voinţa cetăţenilor români care-şi doresc modernizarea României și dezvoltarea României. Decizia mea de azi arată un lucru forarte clar: nu mă cramponez de funcţia de premier. Negocierile care vor urma trebuie să ducă la formarea unui guvern de centru-dreapta care susțin orientarea euro-atlantică a României, care vor să utilizeze toate resursele pe care țara noastră le are la dispoziție și să fructifice toate oportunitățile pentru a putea să crească calitatea vieții pentru cetățenii români.
Îmi închei mandatul de premier după un an şi o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. (…) Am încercat să-mi fac datoria faţă de România şi plec din funcţia de premier cu conştinţa datoriei împlinită. Tot ce a fost omeneşte posibil, atât eu cât și colegii mei, am făcut. Am încercat să găsim răspunsurile potrivite la toate provovocările cu care s-a confruntat România.
Pe 6 decembrie, românii au decis componența viitorului Parlament. Obiectivul pe care îl am este să formez o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Obiectivul perioadei care va urma este acela de a fi implicat în negocierile pentru formarea unui govern care să ofere românilor garanția unei direcții corecte pentru România. (…) Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un mebru al Cabinetului. Am încredere că, în negocierile care vor fi declanșate, sper că vocea raţiunii va triumfa. Demisia mea vreau să arate un lucru limpede: nu mă cramponez de nicio funcţie. Nu pun condiții. Pentru mine, interesul României este deasupra PNL și deasupra intereselor mele personale. Am convigerea că negocierile vor duce la un guvern care să aibă capacitatea să ducă România înainte, de a face față provocărilor și de a pregăti relansarea economic a României după ce vom trece de pandemie“, a declarat Ludovic Orban.

Surse politice o dau drept premier intermiar pe Raluca Turcan.

Facebook Comments