Premierul României, în vizită pe șantierul drumului expres Craiova Pitești:
Ludovic Orban: „Lucrările vor fi gata înainte de termenul din contract“

0

Premierul Ludovic Orban a vizitat sâmbătă după amiază șantierul drumului expres Craiova – Pitești, tronsonul cuprins între granița dintre județele Olt și Dolj și până la Slătioara, înainte de podul peste râul Olt. Șeful Guvernului a declarat că este chiar surprins de modul în care avansează lucrările și spune că există șanse ca acestea să fie gata înainte de termenul prevăzut în contract.

„Este un progres remarcabil. Aproape neașteptat deși firma domnului Umbrărescu (Dorinel Umbrărescu – n.red.) nu mă surprinde pentru că am fost și pe centura Bacăului și am fost impresionat de ritmul lucrărilor. Aici lucrările se desfășoară într-un ritm susținut. Deja pe aproape 70% din suprafață se va ajunge în curând în situația de a se turna asfalt. Lucrurile evoluează foarte bine și sunt optimist că lucrările vor fi gata înainte de termenul din contract“, a declarat premierul Orban la finalul vizitei.


La eveniment au fost prezenți liderul PNL Dolj – Ștefan Stoica, deputatul de Olt Gigel Știrbu, reprezentanți ai Prefecturii Dolj, dar și ai CNAIR și DRDP Craiova.

Craiova – Pitești este primul Drum Expres aflat în construcție în România pe traseul Pitești – Slatina – Craiova, cu o lungime totală planificată de 121,18km.
Tronsonul 2, cuprins între localitatea Robănești și Slatina, are o lungime de 39,85km și este împărțit în două loturi, ambele având același constructor, respectiv Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL. Costul lucrărilor este de 1,45 de miliarde de lei, iar termenul de deschidere ar trebui să fie cea dea doua jumătate a anului viitor.

Facebook Comments