Resceanu „l-a driblat“ pe „Hagi“ și a fugit cu organizația Pro România Craiova la PSD

Intrată într-o criză politică profundă după rezultatul dezastruos obținut la nivelul municipiului Craiova la alegerile locale din data de 27 septembrie, organizația Pro România a dipărut practic vineri, odată cu trecerea a peste 400 de membri, în frunte cu președintele organizației, Cătălin Resceanu, la PSD. Mutarea îl lasă în offside pe deputatul Florinel „Hagi“ Stancu, liderul județean al Pro România, care rămâne astfel fără cea mai importantă organizație cu o săptămână înainte de alegerile parlamentare.

0

Anunțul a fost făcut vineri după-amiază de către liderul PSD Craiova, Lia Olguța Vasilescu, care a precizat că nu este vorba despre o alianță cu Pro România, toți cei peste 400 de membri ai partidului lui Victor Ponta depunând adeziuni la PSD.
„Am vrut să vă prezentăm o parte din echipa Pro România care a venit alături de PSD, în frunte cu președintele Cătălin Resceanu. Sunt peste 400 de membri care, până în acest moment, și-au depus adeziunea la Partidul Social Democrat și acest lucru nu poate decât să ne bucure extraordinar de mult. (…) Se înscriu ca și membri de partid ai PSD cu drepturi depline. Nu vorbim despre o alianță electorală cu Pro România sau lucruri de genul ăsta.
Nu este un lucru gândit pentru această campanie electorală. Dimpotrivă, discuțiile au început imediat după campania electorală de la alegerile locale când, deși am fost adversari politici, am constatat că au fost foarte multe proiecte care le-am promis împreună cetățenilor Craiovei“, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

La rândul său, Cătălin Resceanu a precizat că el și colegii săi au ales să vină alături de echipa PSD Craiova pentru că astfel au șansa să implementeze proiectele promise craiovenilor în campania electorală de la alegerile locale. „Ne-am alăturat echipei PSD, în frunte cu doamna primar și președinte al PSD Craiova, Lia Olguța Vasilescu, datorită faptului că noi, echipa Pro România, am promis craiovenilor că vom ajuta Craiova să se dezvolte, să ajungă un oraș cu adevărat european. Am promis mai multe proiecte pentru smart-city, pentru green-city, un spital de pediatrie și ne dorim, împreună cu echipa de la Primărie, să implementăm aceste proiecte și să ajutăm cu tot ce putem. Suntem o echipă de tineri, o echipă de profesioniști. Avem în echipa noastră foarte mulți IT-iști, ingineri, oameni care pot ajuta, care pot duce acest oraș la un nivel cât mai dezvoltat“, a declarat Cătălin Resceanu.

La alegerile locale din data de 27 septembrie, PRO România a obținut, la Craiova, 3,87% din voturi, în vreme ce candidatul formațiunii, Eduard Ciceu, a primit doar 2,27% din voturi.

Facebook Comments