Platforma lansată de CJ Dolj le face viaţa mai uşoară călătorilor
Transportul de persoane din judeţ, la un singur click distanţă

Lansată în vara acestui an, platforma de transport a judeţului Dolj - www.doljtransport.ro - se dovedeşte un ajutor de nădejde pentru călătorii care folosesc transportul rutier de persoane. Graţie acestui proiect, doljenii pot să identifice mai bine traseele de călătorie, să-şi programeze mai eficient deplasările ori să afle informaţii relevante despre operatori, dar şi să sesizeze anumite aspecte legate de curse.

0

Aflat în subordinea Autorităţii Judeţene de Transport Dolj, site-ul reuneşte 104 trasee din judeţ, oferindu-le călătorilor informaţii despre staţii, orar ori legături cu alte curse, astfel încât aceştia să ajungă cât mai rapid la destinaţie. Preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, spune că proiectul face parte din eforturile administraţiei judeţene de modernizare a activităţii de transport judeţean de persoane. „Site-ul le permite tuturor locuitorilor din Dolj, şi nu numai, să îşi configureze o rută de călătorie sau să beneficieze în timp real de orice fel de informaţie în legătură cu destinaţia pe care o au în vedere. Această iniţiativă, chiar dacă în străinătate este una obişnuită, pentru România reprezintă o noutate.
Ne propunem ca, în viitor, să aducem îmbunătăţiri demersului nostru, cu atât mai mult cu cât ne dorim ca, prin autoritatea de transport, să realizăm în perioada următoare conexiuni mai bune între Craiova şi localităţile din judeţ.
Proiectul care se conturează presupune implementarea unui sistem de e-ticketing, cu posibilitatea de a rezerva on-line biletele, dar şi de a le achita direct prin telefonul mobil, indiferent de operator, precum şi determinarea în timp real, prin intermediul GPS, a locului în care se află cu exactitate mijlocul de transport“, a menţionat Cosmin Vasile, adăugând că instituţia are în vedere accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea platformei.

Călători informaţi, călătorii mai uşoare

Platforma, printre primele proiecte de acest gen din România, oferă utilizatorilor posibilitatea să aleagă locaţia de plecare, locaţia de sosire, precum şi locaţia intermediară. Căutările vor genera o listă cu toate cursele disponibile pe traseul specificat, la data şi ora aleasă. Totodată, călătorii vor primi, printre altele, informaţii legate despre numele staţiei de plecare, staţii intermediare ale traseului, distanţa în kilometri, nume operator, tip transport ori chiar şi o hartă a traseului. În acest fel, aceştia pot să-şi organizeze mult mai eficient călătoria, fără să mai fie nevoiţi să piardă timpul aşteptând în staţie o cursă care, poate, nici nu mai circulă în acea zi. Practic, folosind orice dispozitiv, computer, tabletă ori telefon, călătorii ştiu ora la care va ajunge în staţie autobuzul ori microbuzul dorit, timpul estimat pentru călătorie, precum şi conexiuni către destinaţia dorită.

Ce găsiţi pe www.doljtransport.ro?

  • Trasee – conţine informaţii despre toate traseele operate în judeţul Dolj
  • Hartă localităţi – prezintă harta cu toate staţiile din localităţile cuprinse în traseele operate din judeţul Dolj
  • Alerte/Atenţionări – oferă posibilitatea de a afişa o secţiune de alerte şi atenţionări în cazul în care un traseu este suspendat/modificat din cauze de forţă majoră sau din alte cauze administrative
  • Anunţuri – se vor afişa toate anunţurile şi informaţiile de interes public ale Autorităţii Judeţene de Transport Dolj
  • Reclamaţii/Sesizări – este o secţiune dedicată persoanelor care folosesc transportul judeţean şi doresc să trimită anumite informaţii, sesizări, reclamaţii, precum şi alte informaţii relevante cu privire la modul cum se desfăşoară activitatea de transport
  • Informaţii despre operatori – prezintă informaţii despre operatori şi traseele pe care aceştia îşi desfăşoară activitatea
  • Despre Autoritatea de Transport Judeţean Dolj – o descriere a ceea ce înseamnă Autoritatea de Transport Judeţean Dolj
  • Contact – prezintă datele de contact ale Autorităţii de Transport Judeţean Dolj

Facebook Comments