Raed Arafat a anunțat că Sărbătorile de iarnă vor fi unele cu restricții

Pandemia de coronavirus a afectat pe toată lumea. Șeful DSP, Raed Arafat, a îndemnat populația să respecte noile măsuri care au intrat în vigoare, pentru a reveni la o viață normală cât mai repede.

0

Raed Arafat a mărturisit că mai multe sectoare economice sunt afectate de noile măsuri de restricție, însă doar așa se poate stopa răspândirea virusului.

„Eu cred că în acest moment înţelepciunea trebuie să fie de a lucra împreună pentru a reduce impactul virusului. Înţeleg foarte bine că fiecare persoană care este afectată de o măsură este nemulţumită şi fiecare persoană care are, poate, o activitate care este afectată nu doreşte ca activitatea sa să fie afectată, dar la un moment trebuie să înţelegem: dacă continuăm cu excepţiile în sensul eu nu, celălalt nu, celălalt nu, la un moment nu vom mai avea măsuri care să le implementăm pentru a reduce impactul virusului. Deci aceste măsuri sunt foarte importante şi aici este nevoie de colaborarea tuturor pentru a reuşi. Nu e suficient să avem măsurile scrise într-o Hotărâre de Guvern, nu e suficient să le aplice 10% din populaţie. Dacă nu le aplicăm cu toţii, vom vedea că ulterior vom ajunge să luăm măsuri şi mai multe dacă vedem că lucrurile nu se îmbunătăţesc şi de aici cred că este nevoie de înţelegere şi de colaborare. Cu siguranţă, vom încerca ca impactul să fie cât mai mic pe populaţie şi mai ales din punct de vedere economic”, a declarat Raed Arafat la Realitatea Plus.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne a anunțat că, în acest an, sărbătorile de iarnă nu vor fi ca cele de până acum. Potrivit acestuia, luna decembrie va fi, cel mai probabil, una tot cu restricții.

Facebook Comments