Ministrul Stroe avertizează CJ Dolj pe tema stadionului Tineretului: Să-l modernizeze și să-l dea în folosință sau îl luăm înapoi!

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, prezent astăzi la Craiova pentru a vizita șantierele deschise la două dintr eobiectivele din patrimoniul ministerului – Sala Voința și Sediul CSM Craiova nu a pierdut prilejul să dea un bobârnac pre-electoral mai marilor CJ Dolj. Instituția are în administrare stadionul Tineretului, pe care l-a lăsat în paragină nepermis de mult, spune Stroe, care amenință că, dacă administrația județeană nu dă drumul la reabilitarea arenei, aceasta se va întoarce în patrimoniul ministerului pe care îl conduce.

0

„Stadionul Tineretului este al CJ Dolj. Dacă ne uităm în hotărârea de Guvern prin care l-au preluat, sunt în stare să fac un pariu public că acolo motivul invocat de CJ a fost cel al modernizării, reabilitării și oferirii acestui obiectiv sportului craiovean. Public, cer deci și eu Consiliului Județean Dolj – și nu e prima oară – să pornească un amplu proces de modernizare și să dea în folosință a acestui stadion. Dacă nu, vă spun sincer, eu voi fi ministrul care va iniția o HG pentru a-l recupera și pentru a face o investiție adevărată, prin Ministerul Tineretului și Sportului, la anul. Să vedem cum răspund public la lucrul ăsta, ce gânduri au cu el.

E inadmisibil ca de atâția ani să zacă în paragină. Auzisem, la un moment dat, și în presă s-a speculat acest lucru, că unii zămbesc, așa, la un gând imobiliar, în ceea ce privește acest spațiu. Să-și ia gândul de la schimbarea destinației. Este ilegal! Nu ai cum să schimbi destinația unei baze sportive în această țară, decât sub condiția realizării uneia similare, în altă parte. Cei care au gânduri de mall sau alte lucruri, le spun de pe acum că, cel puțin cât voi fi ministru, nu voi semna niciun document. Vom invoca acea HG prin care CJ a cerut preluarea, pentru a vedea care e stadiul investițiilor. Sunt 17 ani. La anul face majoratul și Stadionul Tineretului e tot în aceeași stare”, a mai spus ministrul Stroe.

Bazin acoperit la „Tineretului”

Șeful MTS a vizitat Sala „Voința”, intrată în reparație capitală, grație unei finanțări de 700.000 de lei din fondurile ministerului, precum și sediul CSM Craiova, unde o sump similară este investită în reabilitare. În aceeași locație, ministrul craiovean promite un proiect de mai mare anvergură, care ar urma să debuteze anul viitor, sub umbrela Companiei Naționale de Investiții. „Este vorba de un proiect de reabilitarea al fostului ștrand Tineretului, cum îl știam noi pe vremea copilăriei noastre. Vorbim de o investiție de câteva milioane de eura care se va derula prin Compania Națională de Investiții, principalul nostru partener în reabilitarea infrastructurii sportive.Vorbim de un bazin semi-olimpic, acoperit, realizat și dotat la cele mai moderne standarde, un obiectiv de care orașul nostru avea nevoie, atât pentru competiții, cât și pentru inițiere și, de ce nu, pentru agrement”, a declarat Ionuț Stroe.

1, 47 milioane de lei noi investiția în cele două proiecte craiovene

1. Sala Voința (Sala „Matei Basarab”)

– Lucrări care merg de la acoperiș până la recondiționarea parchetului (+ tencuială & izolare termică pereți exteriori, tencuială pereți interiori, vopsire pereți interiori, reparații lambriu, reparații pardoseli, centrală termică);
– Investiții în echipamente sportive (coșuri de baschet, porți de handbal, fileu de volei, cort gonflabil personalizat pentru evenimente sportive și de tineret în exterior, suprafață modulară pentru evenimente sportive și de tineret);
– Buget total de aproape 700 de mii de lei (687 de mii de lei).

2. Sediul CSM Craiova

– Investiție în reparații ample, de recondiționare, și pentru noi dotări, cu un buget de 770 mii de lei;
– Reparații la sala de lupte, la sala de forță și la spațiile de cazare pentru sportivi;
– Achiziții pentru instalații sportive, precum și mobilier.

Facebook Comments