Ministerul Educației nu mai vrea ca anul acesta să aibă loc teze

Din cauza pandemiei de coronavirus școala din România va suferi mai multe modificări. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că urmează o serie de consultări cu sindicatele, părinții, elevii.

0

Potrivit informațiilor lansate de Ministerul Educației, s-ar putea ca în anul acesta tezele să fie anulate. Dacă va fi aplicată, decizia va avea la bază argumentul că, din cauza pandemiei, unii copii învață în mediul online, în timp ce alții se pregătesc la școală.

Acest aspect se află în evaluări. La momentul acesta, specialiştii din cadrul Ministerului Educaţiei realizează o astfel de evaluare. Trebuie să vă spun că, atunci când am realizat regulamentul pentru organizarea unităţilor de învăţământ, au fost consultaţi partenerii sociali, sindicate, vorbim aici şi despre asociaţii de părinţi, Consiliul Elevilor. Şi am luat atunci, la momentul începerii anului şcolar, o decizie. Dacă, însă, în contextul epidemiologic, va trebui să luăm alte măsuri, le vom lua, le vom analiza şi vom transmite ceea ce s-a decis în cadrul Ministerului Educaţiei spre consultare, ca şi data trecută, cu partenerii noştri”, a declarat ministrul Educaţiei.

Deocamdată nu se știe dacă o asemenea decizie va fi descentralizată, luată doar în județele și școlile unde se impune sau dacă va fi aplicată la nivel național.

În prezent, 2.500 de școli din România sunt în scenariul roșu.

Facebook Comments