Dolj: O stradă a fost asfaltată pe jumătate, fiindcă cealaltă parte aparține de altă localitate

Toată lumea știe, e birocrație! Legea, în România, este de multe ori greu de înțeles. În mod normal, aceasta ar trebui să rezolve probleme, ci nu să creeze altele și mai mari.

0

O situație demnă de cascadorii râsului s-a întâmplat în Dolj, acolo unde o stradă a fost asfaltată pe un singur sens, fiindcă cealaltă parte aparţine unei alte localităţi. Strada cu pricina se află la hotarul dintre comuna Cârcea și localitatea Craiova. Strada Preciziei din Craiova apare și în domeniul public al comunei Cârcea, sub denumirea Siloz. Se pare că există un dosar în instanță care să stabilească cui aparține strada.

În pragul alegerilor electorale, Primăria Cârcea a hotărât să asfalteze partea ei de stradă, însă cealaltă parte care ține de Craiova a rămas neasfaltată. „Noi avem un proiect de modernizare a reţelei de drumuri din localitate. Am modernizate toate drumurile care sunt în domeniul public al UAT Cârcea. La noi această stradă figurează sub denumirea de strada Siloz. Am amenajat partea dreaptă cu trotuar, cu tot. Am pus borduri şi am amenajat accesul către alei. Partea cealaltă nu ţine de noi. Eu nu pot să fac investiţii din bugetul localităţii Cârcea investiiţii pe teritoriul Craiovei. Asta este delimitarea făcută de Oficiul de cadastru, pe mijlocul străzii. Conform noilor delimitări aceasta este graniţa dintre cele localităţi. Aşa, dacă vorbim de Legea nr.2, inclusiv Fordul este pe teritoriul comunei noastre”, a declarat primarul comunei Cârcea Valerică Pupăză, potrivit digi24.ro.

De cealaltă parte, reprezentanul municipiului Craiova a declarat că strada nu a fost asfaltată, fiindcă nu a fost prinsă în proiectele de modernizare de anul acesta. „Noi nu am făcut în această perioadă asfaltări în zonă. Ştiu că acolo sunt nişte probleme legate de grăniţuire. Într-adevăr strada Preciziei ţine de UAT Craiova. Este posibil ca aceiaşi stradă să fie înregistrată şi pe UAT Cârcea, dar sub altă denumire. În acest caz trebuie întrebat la primăria din localitate. Poate administraţia locală de acolo a făcut investiţii în acest sens. Cert est că la noi această stradă nu a fost prinsă acum în procesul de modernizare”, a precizat șeful Serviciului Administrare şi Întreţinere Drumuri din cadrul primăriei Craiova, Marian Ghencioiu, potrivit sursei citate mai sus.

Facebook Comments