Autoritățile au decis: se interzic nunțile, botezurile și mesele festive

Pandemia de coronavirus este tot mai critică pe zi ce trece. Drept urmare, autoritățile române au luat măsuri drastice pentru a stopa răspândirea virusului.

0

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că, la nivel național, sunt interzise evenimentele private, precum nunți, botezuri sau mese festive, atât în spațiile deschise, cât și la interior. Măsura va rămâne în vigoare până când va scădea numărul persoanelor infectate cu coronavirus.

Cu toate acestea, botezul și cununia religioasă au scăpat de noile restricții, fiindcă există reguli speciale pentru ele. Acestea se pot desfășura în prezența a cel mult 16 persoane. „Este foatre greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere. Dacă situația se îmbunătățește se poate reveni asupra acestui lucru”, a spus Raed Arafat.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât că purtarea măștii devine obligatorie și în spații deschise, în zonele aglomerate și acolo unde se înregistrează un număr crescut de cazuri de coronavirus.

Totodată, s-a decis că restaurantele, teatrele și sălile de cinema se vor putea redeschide și funcționa în interior în două cazuri: cu capacitate de 50% în zonele unde sunt până la 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar cu capacitate de 30% și cu program limitat până la ora 23.00 în zonele unde sunt de la 1,5 până la 3 cazuri de COVID la mia de locuitori. Localurile din zone cu peste 3 cazuri la mia de locuitori rămân închise.

Facebook Comments