Militarii craioveni, dotați cu transportoare blindate PIRANHA V

Ministerul Apărării a anunțat că militarii craioveni vor fi primii înzestrați cu transportoare blindate PIRANHA V. Nu mai puțin de 36 de astfel de blindate vor ajunge în Bănie.

0

Ministrul Apărării, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, au participat la Uzina Mecanică București, la încheierea etapei de recepție calitativă a primului lot de transportoare blindate pentru trupe 8×8, PIRANHA V.
„Primele 36 de transportoare blindate PIRANHA V vor pleca în zilele următoare spre beneficiarii finali, Scorpionii Roșii de la Craiova, după ce au trecut cu bine de etapa recepției calitative. Sunt încrezător că acestea vor trece și de testarea operațională, și se vor integra foarte bine în unitățile Forțelor Terestre, care au mare nevoie de un vehicul care să le asigure mobilitate, putere de foc mărită, dar și protecție sporită atunci când își îndeplinesc misiunile”, a declarat Nicolae-Ionel Ciucă.

În anul 2017, Armata Română a intrat într-un amplu proces de modernizare, iar Scorpionii Roșii din Craiova vor beneficia de noi tehnologii.
„Scopul fundamental al acestor achiziții pentru apărare este acela de a garanta suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Vom atinge acest deziderat numai dacă vom dezvolta acele tipuri de forțe și capabilități care să ne permită să ripostăm oricărui posibil agresor. Apărarea noastră națională se bazează pe apartenența la NATO, UE și la alte organizații internaționale, pe parteneriatul strategic cu SUA și pe celelalte parteneriate strategice, dar, înainte de toate, avem datoria să ne bazăm pe noi înșine, pe instituțiile sistemului național de apărare și securitate”, a mai declarat ministrul Ciucă.

Facebook Comments