Începând cu luna viitoare, şoferii din zona de sud a judeţului primesc o veste bună
Înmatricularea maşinilor se va putea face şi la Calafat

Începând cu data de 1 octombrie, în Calafat va funcţiona un sediu secundar al Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculări vehicule din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj.

0

Astfel, cetăţenii din municipiul de pe malul Dunării şi din localităţile învecinate vor avea posibilitatea de a solicita la ghişeul sediului secundar următoarele operaţiuni:

– înmatricularea vehiculelor;
– transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculelor;
– radierea vehiculelor;
– eliberarea unui duplicat al certificatului de înmatriculare;
– eliberarea unor noi plăcuţe cu numere de înmatriculare în cazul pierderii, furtului, deteriorării;
– păstrarea combinaţiei numărului de înmatriculare;
– eliberare autorizaţii provizorii.

,,În cazul în care, la înmatriculare, se solicită o combinaţie preferenţială a numărului de înmatriculare, solicitantul va comunica lucrătorului combinaţia dorită cu recomandarea verificării prealabile a disponibilităţii combinaţiei folosind linkul: https://www.drpciv.ro/drpciv-forms/plate-number. La depunerea documentaţiei pentru operaţiunile de mai sus, solicitanţii vor ataşa dovada plăţii reprezentând contravaloarea certificatului de înmatriculare = 49 lei sau autorizaţiei provizorii=13 lei), folosind următoarele modalităţi de plată: virament, mijloace de plată online, www.ghişeul.ro. Nu se poate încasa numerar la ghişeu contravaloarea certificatului de înmatriculare sau a autorizaţiei provizorii. Pot fi încasate doar următoarele sume reprezentând contravaloarea plăcilor cu numere de înmatriculare/provizorii. Plăcuţele cu numere de înmatriculare/provizorii, certificatele de radiere, documentele de înmatriculare, dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare nu vor fi eliberate în aceeaşi zi în care a fost făcută solicitarea. Eliberarea acestora va fi efectuată în următoarea zi lucrătoare din municipiul Calafat conform programului de lucru. În cazul în care solicitantul nu se prezintă în ziua în care ar fi trebuit să ridice plăcuţele cu numere de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului, dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare, acestea vor trebui solicitate şi vor fi eliberate la sediul principal al serviciului din municipiul Craiova”, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculări vehicule Dolj.

Facebook Comments