Scrisoare deschisă către doljeni a deputatului FLORINEL STANCU, candidatul PRO România la Preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj

0

Dragi doljeni,

Vă scriu pentru că sper ca, măcar acum, să ne amintim cine am fost, cine suntem şi, poate aşa, vedem încotro ne putem îndrepta!
În primul rând, suntem olteni şi nu ne lăsăm niciodată mai prejos decât alţii. Am fost înainte de Revoluţie un centru al industriei feroviare şi auto, dar şi un important producător agricol, care oferea mii de locuri de muncă pentru locuitorii satelor noastre. În prezent, tradiţia celor trei sectoare continuă, însă mult sub dimensiunile de dinainte de 1989, fapt ce generează mult prea multă sărăcie şi suferinţă în mediul rural. Sărăcie despre care nu veţi auzi vorbind vreun deputat sau senator din acest judeţ.
Eu, la fel ca şi dumneavoastră, în ultimii 30 de ani am locuit şi am muncit în Dolj. La fel ca şi dumneavoastră, am observat că nimeni dintre cei care au condus judeţul nu au nicio legătură cu problemele cetăţenilor. Cu câteva proiecte implementate şi câteva rânduri de majorări timide de pensii, care provin din bugetul naţional, cei din fruntea judeţului au rămas străini şi indiferenţi de interesele şi dorinţele dumneavoastră, miza fiind să stea ei cât mai mult în funcţie şi să câştige cât mai mult.

Nu cred că mai are rost să explicăm astăzi de ce am ajuns din top 5 judeţe ale ţării sub locul 10 la majoritatea capitolelor. Eu abia după ce am ajuns deputat mi-am dat seama că, la vârful politicii doljene, la mare preţ sunt doar cei care vorbesc numai de bine partidul care i-a desemnat să acceadă în Parlament şi tac despre problemele, suferinţa, izolarea şi stagnarea acestui judeţ. Eu n-am tăcut şi nu le-am plăcut. Dar nu regret asta! M-am înscris în PRO România, un partid apărut din necesitatea de a reforma stânga românească astfel încât să răspundă nevoilor cetăţenilor, nevoi tot mai neglijate în ultimii ani. Am constituit o echipă de oameni animaţi de dorinţa de a clădi o construcţie politică solidă, care să umple golul creat de autosuficienţa unor politicieni ce s-au detaşat atât de mult de cetăţeni, încât nu le mai cunosc greutăţile şi nevoile elementare. Am avut curajul să spun că lucrurile nu merg bine şi că aceia care au ratat 13 ani de apartenenţă la Uniunea Europeană şi acces nelimitat la fonduri nerambursabile pentru dezvoltare, trebuie să plece acasă pentru că nu au ştiut, nu au vrut şi nici nu vor să dezvolte acest judeţ.

Ei nu fac altceva decât să vă jupoaie, vă bagă mâna în buzunar şi vă vând iluzii în timp ce copiii dumneavoastră merg la şcoli cu toalete în curte, tinerii pleacă în capitală sau în afara ţării din lipsă de locuri de muncă, bolnavii merg la aceleaşi spitale cu bugete insuficiente, care în această perioadă de pandemie şi-au demonstrat limitele în a trata pacienţii, în timp ce marii investitori ne ocolesc şi aleg să meargă la Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Ifov sau Sibiu.

Dacă vreţi ca tot ceea ce se întâmplă astăzi să fie analizat, discutat şi schimbat în următorul Consiliu Judeţean, vă invit să ne unim forţele. Pe 27 septembrie, ieşiţi la vot şi daţi o şansă echipei mele, formată din oameni competenţi, din toate categoriile sociale şi profesionale, care nu au mai guvernat până acum şi care nutresc ambiţia de a duce judeţul nostru în top 3 ale ţării.

Vă aştept la vot!
Cu deosebit respect,
Florinel Stancu

PS: Le mulţumesc frumos pentru susţinere prietenilor din copilărie, colegilor din liceu şi facultate, profesorilor, foştilor colegi de la Electroputere, SGA Dolj şi multinaţionala unde am muncit, coechipierilor cu care am jucat fotbal, primarilor care, deşi au ales să rămână la partidele unde au fost aleşi, mă sprijină la aceste alegeri, tuturor celor pe care i-am întâlnit în ultimii patru ani în judeţ, tuturor craiovenilor care sunt alături de mine şi nu în ultimul rând, mulţumesc familiei mele.

Comandat de Partidul PRO România – Organizația Dolj, executat de SC Indiscret Media SRL, Cod unic de identificare AEP:21200010

Facebook Comments