Craiova: Reputatul om politic Alexandru Brezniceanu a încetat din viață

0

„Cu profundă tristețe, PNL Dolj regretă dispariția colegului nostru, domnul prof.Alexandru BREZNICEANU, fost parlamentar de Dolj și consilier județean în cadrul Consiliului Județean Dolj.
Ne despărțim de un om echilibrat, care a cultivat dialogul și a fost un coleg înzestrat cu altruism și spirit de solidaritate. Cariera sa profesională a fost dedicată educației, domeniu pe care l-a slujit în calitate de dascăl și director de școală încă din 1965. Absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Matematică, domnul Brezniceanu a fost profesor de matematică și director la Şcoala Beloţ (jud.Dolj), la Şcoala Hipoacuzici Craiova, profesor cooperant în Maroc, oraşul Marrakech (1976-1981), profesor de matematică la Şcoala 32 din Craiova, profesor de matematică și director la Şcoala generală nr.11 din Craiova.
Cariera politică a început-o încă din 1990, când a devenit deputat de Dolj (1990-1992, urmând alte două mandate de parlamentar (1992-1996 și 1996-2000). A fost unul dintre cei mai activi parlamentari ai Doljului, având numeroase inițiative legislative și intervenții în plenul Parlamentului României. Contribuția sa majoră la sprijinirea sistemului de educație a fost adusă din calitate de membru și secretar al Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, precum și din comisia similară a Consiliului Județean Dolj.
Alexandru BREZNICEANU s-a stins din viață în plină activitate civică și politică, angrenat în susținerea comunității în calitate de consilier județean din partea PNL, calitate pe care a deținut-o încă din anul 2000.

Condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeul să-l odihnească!“, se arată într-un comunicat semnat de președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ