Sportivul paralimpic craiovean Theodor Matican, campion și la întrecerile on-line

Cunoscutul sportiv paralimpic Theodor Matican a participat, cu succes, la începutul lunii aprilie, la mai multe competiții de ciclism on-line. Cunoscut pentru performanțele sale extraordinare, Theo nu a fost mai prejos nici la acest tip de întreceri. Mai mult decât atât, în plină pandemie de Coronavirus, Theo, împreună cu alți sportivi, a găsit o modalitate ingenioasă de a ajuta spitalele românești și, în același timp, să rămână aproape de competițiile pe care le îndrăgește atât de mult.

0

Pandemia provocată de virusul COVID-19 și măsurile de distanțare socială luate pe perioada stării de urgență au suspendat toate activitățile sociale, dar sportivul paralimpic craiovean Theodor Matican a găsit o metodă ingenioasă de a participa la cursele de ciclism. Cel mai tânăr cetățean de onoare al municipiului Craiova, ajutat de un home trainer, a participat, împreună cu alți cicliști români cunoscuți, la patru competiții de ciclism virtuale: Maratonul Vinului (04 aprilie), Explorer Challange MTB (05 aprilie), Prima evadare (12 aprilie) și Road Grand Tour Seciu. Toate aceste competiții la care a participat Theo s-au desfășurat pe una din aplicațiile de specialitate, care a reprodus, în mare măsură, o cursă reală. Cu ajutorul tehnologiei, bicicleta lui Theo a fost conectată la această aplicație, astfel că efortul depus de sportivul craiovean a fost aproape același ca într-o cursă pe teren. Alături de Theo, au pedalat între 90 și 340 de cicliști profesioniști sau amatori, scopul lor și al competițiilor la care au participat fiind strângerea de fonduri pentru ajutorarea spitalelor românești, nevoite să traverseze această perioadă extrem de dificilă.

„Au fost patru competiții on-line, fiind și primele competiții Mountain Bike pentru Theo. Unul dintre vicepreședinții Federației Române de Ciclism, Cătălin Sprânceană, a organizat aceste curse on-line numai cu cicliști români, profesioniști și amatori, în principal pentru a se dona pentru spitalele românești. Au fost curse de la 19 km la 60 de km, iar Theo a avut o categorie specială, la care s-a descurcat foarte bine. Nu mare a fost surpriza că a terminat pe niște locuri extraordinare, 20, 33, în condițiile în care au participat sportivi de mare valoare, ca de exemplu, Eduard Grosu. Participarea lui și rezultatele sunt extraordinare”, a declarat Sorin Matican, tatăl lui Theo.

Chiar dacă nu mai era nevoie, prin participarea la aceste întreceri on-line de ciclism, al căror scop a fost strângerea de fonduri pentru spitalele românești, Theo a făcut încă o dată dovada de voinței de fier care îl caracterizează, dar și a dragostei pentru competițiile sportive și merită, ca de fiecare dată, toate aprecierile.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ