Comunicat de presă
Deputat PSD Alexandra Presură: Testarea tuturor persoanelor suspecte de COVID -19 este necesară pentru prevenirea răspândirii virusului

0

„Mulți dintre români au înțeles și au respectat recomandările autorităților! Peste 20% din populația aptă de muncă a țării se află în izolare, iar măsurile impuse o dată cu declararea stării de urgență au dus la blocarea multor domenii economice. Cu toate acestea, noul virus se răspândește alarmant de repede, iar guvernul nu testează suficient.
Vedem însă că există autorități locale care au preluat această sarcină în propriile mâini și au triplat capacitatea de testare. Aleșii locali din București, Buzău, Bistrița, Neamț, Galați, Iași, Maramureș, Sălaj, Tulcea, Argeș, Prahova, Constanța, Vâlcea ș.a. au achiziționat aparate de testare. În Dolj, spre exemplu, Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Județean au achiziționat două aparate de testare, pe lângă un al treilea luat din donațiile colectate de Facultatea de Medicină și Farmacie.
Așadar, administrațiile locale au demonstrat că se pot organiza, însă nu pot face față acestei situații singure!
Din păcate, în loc să vină cu soluții și măsuri concrete pentru sănătatea românilor, actualul guvern aruncă în spațiul public informații false și denigrează munca celor care sunt cu adevărat implicați. Totodată, vedem și că în spitale este o lipsă foarte mare de materiale de protecție pentru cadrele medicale care luptă în prima linie pentru sănătatea noastră.
Avem exemplul unor sisteme sanitare în care lucrurile au scăpat de sub control și în acest moment se înregistrează mii și mii de morți, dar avem și exemplul sistemelor medicale unde lucrurile s-au ținut sub control, iar cazurile de îmbolnăviri sunt într-o creștere lentă sau foarte lentă. România, având de partea sa timpul, nu trebuia decât să învețe. GuvernulOrban ar fi trebuit să învețe din greșelile altora, să învețe să aplice măsurile ferme de acolo de unde acestea au funcționat și să testeze. Să testeze mult și responsabil.
În aceste momente, este nevoie de sprijin, deschidere, comunicare și implicare guvernamentală”, a spus deputat PSD Alexandra Presură.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ