Scandalul „Aldezin“ aduce un al dosar penal pentru funcționarii DSP Dolj

Trei dosare de cercetare penală în doar trei zile. Acesta este bilanțul înregistrat de angajații Direcției de Sănătate Publică Dolj, o instituție unde pare că domnește haosul. În ciuda acestei situații absolute revoltătoare, Ministerul Sănătății pare că nu vede nimic din ceea ce se întâmplă la Dolj, în instituția condusă de Ludmila Prunariu, chiar dacă acțiunile subordonaților săi pun în pericol sănătatea și chiar viața doljenilor.

0

Cum era de așteptat, scandalul „Aldezin“, provocat de amatorismul și, de ce nu, incompetența funcționarilor din cadrul Direcției de Sănătate Publică Dolj, nu a rămas fără urmări. Conform unui comunicat de presă emis de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, procurorii au început cercetările în acest caz. Aceștia vor să vadă cum a fost posibil ca funcționarii DSP să elibereze un acord pentru utilizarea biocidului ALDEZIN societăţii Salubritate Craiova SA pentru ca, ulterior, folosirea acestuia pentru dezinfecţia a peste 500 a scări de bloc din municipiul Craiova, să se constate că produsul folosit este un biocid cu efect bactericid.

Redăm mai joc comunicatul Parchetului:

În aplicarea art. 54 alin. 1 din Decretul Preşedintelui României nr. 195 din 16.03.2020, privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, care prevede că ‹instituţiile şi autorităţile publice, precum şi operatorii privaţi contribuie la campania de informare publică privind măsurile adoptate şi activităţile desfăşurate la nivel naţional›, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova este abilitat să comunice următoarele:
La data de 04.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal.
Din conţinutul actului de sesizare s-a reţinut că în data de 25.03.2020, funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Dolj, au eliberat acordul de utilizare a biocidului ALDEZIN societăţii Salubritate Craiova SA care a procedat la dezinfecţia a peste 500 a scări de bloc din mun. Craiova, ulterior constatându-se că produsul folosit este un biocid cu efect bactericid.
În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sesizate.
Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“.

Reaminitm că, în ultimele două zile, procurorii craioveni au început cercetările în alte două dosare care vizeză activitatea funcționarilor DSP Dolj. Aceștia sunt acuzați de „neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor“ după ce au lăsat mai multe persoane infectate cu coronavirus să umble nestingherite pe străzile orașului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ