Autoritățile iau analizează situația, iar o decizie va fi luată sătămâna viitoare
Starea de urgență ar putea fi prelungită cu încă 30 de zile

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă – 4 aprilie, că este foarte posibil ca starea de urgenţă decretată în contextul pandemiei de coronavirus să fie prelungită cu încă o lună. O decizie în acest sens ar urma să fie luată în cursul săptămânii viitoare.

0

„Dacă vorbim de starea de urgenţă, este foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Este posibil acest lucru şi poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare, înainte să ajungem la data limită a stării de urgenţă“, a declarat Raed Arafat, într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune.

Măsurile de carantină, relaxate abia în luna iunie

Secretarul de stat în cadrul MAI este de părere că măsurile impuse de autorități pentru combaterea panedmiei de coronavirus vor rămâne în vigoare până la începutul verii. „(…) Nu cred că vom ieşi din starea aceasta de combatere a virusului înainte de sfârşitul lunii mai. (…) Depinde cum va evolua situaţia. Este greu de răspuns la astfel de întrebări şi prefer să nu dau date, să nu dau zile, să nu dau luni, depinde foarte mult cum va evolua“, a mai spus Raed Arafat.

Reamintim că starea de urgenţă a fost decretată de preşedintele Klaus Iohannis în data de 16 martie, pentru o perioadă de 30 de zile. 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ