Conform spuselor celor doi oficiali ai Consiliului Județean, Doljul este singurul județ în care mai funcționează o astfel de unitate de intervenție, sub directa coordonare a Consiliului Județean. Societatea Pentru Lucrări de Drumuri și Poduri, în a cărei dotare sunt 28 de utilaje, are ca obiective asigurarea funcționării în condiții optime a drumurilor județene indiferent de anotimp. Prin urmare, pregătirea pentru perioada de iarnă care va urma este în toi, fiind făcute ultimele achiziții în materie de utilaje și materiale necesare deszăpezirii.

Achiziții de 2,5 milioane de euro

Ion Prioteasa, Președintele Consiliului Județean Dolj, a afirmat că anul 2019 a însemnat cea mai bună perioadă pentru Societatea Pentru Lucrări de Drumuri și Poduri. Cu ajutorul Consiliului Județean au fost achiziționate mai multe utilaje moderne de intervenție, polivalente, care vor fi folosite atât pe timpul iernii, cât și în restul anului. „Anul 2019 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru Societatea Pentru Lucrări de Drumuri și Poduri, unde lucrează peste 200 de salariați. În fiecare an am încercat să reînnoim utilajele pe care le aveau, iar în acest an s-a întâmplat să putem să îi ajutăm mai mult. Vorbim de 13 utilaje noi care au fost achiziționate, în care s-a investit o sumă de aproximativ 2,5 milioane de euro. Cu celelalte utilaje pe care Societatea le deține nu putem spune că atunci când va ninge va fi totul perfect, dar putem spune că se va interveni mult mai eficient”, a declarat Ion Prioteasa.

Utilaje polivalente, utile atât iarna, cât și în restul anului

Directorul Societății Pentru Lucrări de Drumuri și Poduri, Alin Golumbeanu, a făcut o amplă descriere a noilor utilaje din dotarea unității. Vorbim de mașini de intervenție dotate cu mai multe echipamente, care pot fi utilizate pe tot parcursul anului. „Utilajele au în dotare echipamente care pot fi folosite atât iarna, cât și vara. Ne-am gândit să le putem folosi complex, adică să nu fie doar sezoniere.Fiecare utilaj este dotat cu lamă și cu sărăriță, iar după trecerea iernii acestea se pot demonta și utilajele să fie folosite la întreținerea curentă a drumurilor. Utilajul regină este unul special creat pentru întreținerea drumurilor și are șase echipamente pe el”, a declarat acesta.
În administrarea Consiliului Județean Dolj sunt peste 1100 km de drum și 46 de drumuri magistrale. Pentru o promită intervenție județul a fost împărțit în 4 secțiuni, iar cele 28 de utilaje ale Societății Pentru Lucrări de Drumuri și Poduri vor fi împărțite și trimise în toate aceste zone, pentru a putea interveni în timp util.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ