„Evident că am votat pentru o Românie normală, pentru o Românie decentă, o Românie modernă și am investit încredere în singurul om care e capabil să ducă la capăt această misiune, aceea de a avea o viață mai bună, o viață decentă, o viață cât se poate de prosperă, aici, în România. Sunt extrem de optimist, poate mai mult ca niciodată. Tinerii își cunosc și își urmăresc foarte bine interesele și drepturile. Evident, ca și la europarlamentare, îi așteptăm la vot. Este, până la urmă, o responsabilitate civică pe care toți o avem, să fim prezenți la vot la o decizie la care suntem chemați din patru în patru ani, sau poate chiar mai des, pentru că ciclul electoral se tot succede.
Prezenţa ridicată la vot care se înregistrează azi este un lucru îmbucurător sau cel mai îmbucurător. Cred că societatea românească se transformă, se schimbă. Chiar dacă ritmul este unul oarecum lent și așteptat de 30 de ani, prezența la vot spune foarte multe în legătură cu responsabilitatea civică, în legătură cu modul în care românii înțeleg să participe la deciziile care privesc direct viața lor. De asta cred că prezența la vot, mai mult decât orice avantaj electoral, este cel mai bun și sănătos semn că democrația românească se însănătoșește și se maturizează“, a declarat Ionuţ Stroe.
Deputatul doljean spune că votul din Diasporă este, la rândul său, foarte important şi nu este surprins să vadă o prezenţă ridicată şi la secţiile de vot din străinătate. „Nu aș spune că prezenţa mare la vot în afara ţării este surprinzătoare pentru că Disaspora și-a cerut drepturile de mult. De fiecare dată, din păcate, nu am avut suficiente resurse pentru a asigura acestor oameni dreptul de a vota. De data aceasta au fost trei zile. Sper să nu existe situații similare celor trecute, în care români aflați în afara țării, din păcate, pentru venituri, pentru o viață mai bună și trebuie să subliniem lucrul acesta, să nu își poată exercita acest drept. Migrația românilor, din punctul meu de vedere, este unul dintre cele mai importante fenomene, pe care ar trebui să îl limităm dacă putem, ca acești oameni să își construiască și să își asigure un viitor mai bun aici, bineînțeles și copii lor“, a precizat ministrul Tineretului şi Sportului. Acesta a adăugat că i-ar plăcea ca aceste alegerile să fie tranşate încă din primul tur, însă PNL este pregătit pentru turul 2.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ