Ludovic Orban, președintele PNL și premierul desemnat de președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că va tăia pensiile, prin decizia de a impozita absolut toate veniturile. „Orice venit trebuie impozitat. Există alte măsuri care pot să atragă voturi, nu trebuie să apelăm la aceste tertipuri populiste”, a spus președintele PNL, afișând o atitudine mai mult decât cinică față de toate categoriile de români, consideră Lia Olguța Vasilescu.
Fostul ministru al Muncii a explicat că, așa cum a spus Orban, vor fi impozitate inclusiv pensiile mai mici de 2.000, care au fost scutite de impozite prin decizia guvernului PSD. Totodată, cele spuse de președintele PNL înseamnă și reintroducerea obligației de plată a cotei de 5,5% reprezentând CASS pentru toate pensiile, o scutire aplicată tot de guvernarea PSD.
Lia Olguța Vasilescu consideră nepotrivită exprimarea lui Ludovic Orban, atunci când acesta s-a referit la creșterea pensiilor și la scutirile de taxe și impozite ca la niște „tertipuri populiste”. Această atitudine este condamnabilă, în opinia fostului ministru al Muncii, având în vedere că orice român are dreptul la un trai decent și la venituri mai mari, ceea ce guvernarea PSD a reușit să facă în ultimii ani, demonstrând că este singurul partid căruia îi pasă cu adevărat de români.
Ce pregătește, deci, guvernul PNL? O tăiere a pensiilor sub 2.000 lei cu aproape 15%, iar pe toate celelalte cu 5,5%. Românii merită un guvern PSD, un guvern legitim, ales de către români prin vot, care a arătat ceea ce poate face pentru țară, după cum a punctat Lia Olguța Vasilescu. Guvernul PNL, în schimb, a mai punctat aceasta, este ilegitim prin forma în care va fi pus în funcție, sub oblăduirea președintelui Klaus Iohannis, un președinte în care românii nu mai pot avea încredere având în vedere premierul pe care l-a desemnat.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ