Comunicat de presă
Viorica Dăncilă, primul premier din istorie care va fi înlăturat de votul tuturor partidelor parlamentare

0

Cariera politică la vârf a doamnei Viorica Dăncilă va lua sfârșit în această toamnă, fără nici un dubiu. De aceea, doamna Dăncilă poate scuti România de încă 10 zile de agitație politică inutilă în Parlament, până la votul pentru moțiune, scriindu-și imediat demisia. Altfel, ea va ajunge în umilitoarea poziție de a fi primul premier din istoria României care va fi alungat de la putere de votul parlamentarilor din toate partidele parlamentare, inclusiv de parlamentari din PSD, partidul său! Nimeni nu a reușit o asemenea performanță, de a fi urât de toată lumea.
Doamna Dăncilă are șansa unui ultim gest de onoare prin care să înțeleagă că poate așeza România înainte de interesele de partid. Moțiunea de cenzură este în acest moment scrisă, semnată de o majoritate a parlamentarilor și va fi depusă la începutul săptămânii. Cabinetul Dăncilă-PSD și-a pierdut susținerea parlamentară încă din luna august. Chiar votul din 26 mai a arătat că românii nu mai au încredere în PSD. De ce mai rămâneți, atunci, la putere doamnă prim-ministru? Timpul dumneavoastră a expirat.
Doamna Viorica Dăncilă este ținută „în vitrină” până în ultimul moment de PSD, dar cu rezultate grave pentru România. Acest joc disperat al rămânerii la putere ține România blocată strict din rațiuni electorale ale PSD. Banii sunt alocați aiurea de Guvern și aruncați doar pentru a câștiga bunăvoința unor primari; vizitele externe ale primului ministru, precum cea din SUA, duc în ridicol funcția și umilesc România; sunt făcute nominalizări complet ratate în funcții cheie, precum cea de doamnei Rovana Plumb. Doamnă (încă) prim-ministru, veți pierde alegerile prezidențiale și dacă sunteți și dacă nu mai sunteți prim-ministru, nu mai are nici un rost să țineți captivă toată România în acest joc. Oferiți României 10 zile de respiro fără PSD la putere.
Noi, semnatarii moțiunii de cenzură, spunem că ați condus o guvernare a „șanselor ratate”. Dar dacă ne uităm doar la Dolj și Oltenia, cuvintele sunt prea ușoare. În ciuda promisiunilor făcute de ani de zile, PSD a ignorat Oltenia și a pus-o la coadă. Aici nu mai este vorba doar de un insucces, incomptență sau nerealizări, ci de premeditare. Ați lăsat proiecte majore să moară, proiecte precum spitalul regional din Craiova sau drumul extres Craiova-Pitești. Ați ales ca în loc de dezvoltare strategică să oferiți Olteniei doar firmituri și circ.
Am putea spune că v-ați jucat cu legile justiției pentru prietenii dvs. cu probleme penale. Dar ați făcut ceva mult mai grav: ați pregătit terenul pentru ca Oltenia să devină, prin cazul de la Caracal, imaginea lipsei de siguranță pe care românii o resimt puternic astăzi. Statul român a fost slăbit zi de zi de guvernarea PSD, condusă de dvs. Ați politizat tot, inclusiv poziții din zona de siguranță publică, ați dat recursul compensatoriu și ați permis extinderea la limita suportabilului a fenomenului infracțional.
Doamnă premier, vă solicit să încetați simulacrul guvernării pe care îl mai continuați în aceste zile. În afara prietenilor dvs de partid, România are nevoie de altceva. Permiteți mai repede unui guvern nou, suplu și cu un program real de reconstrucție să preia conducerea. Pentru dumneavoastră sarcina a fost, de la bun început, mult prea mare.

Ionuț Stroe
Deputat PNL, Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ