Indiscreții de Vâlcea

0

Criminalul din Caracal, la Călimăneşti?
Criminalul din Caracal, Gheorghe Dincă, ar fi fost văzut la Zilele oraşului Călimăneşti, care s-au desfăşurat în acest an în perioada 18-20 mai. Cei care susţin că l-au văzut spun că acesta bântuia prin parcul Pavilionului central, privind ansamblurile de adolescenţi de pe scenă, şi că ar fi intrat de mai multe ori în alimentara de vizavi, agitat şi incoerent. În evidenţele Clinicii de Recuperare Medicală nr.2 Călimăneşti se află o persoană cu numele şi vârsta criminalului şi cu domiciliul într-o localitate din Olt, însă înălţimea şi greutatea nu corespund: 1.60 m., 60 de kilograme. Totuşi, personalul clinicii are impresia că îl cunoaşte: ”Pe ăsta l-am avut sub ochi”, spun câţiva angajaţi. Dr. Teodora Tomescu, şefa secţiei, nu exclude ca Dincă să fi fost internat, cândva, cu un buletin fals, având în vedere profilul lui. Vom reveni!

Când pui carul înaintea boilor

Recent, Primăria Vlădeşti şi Consiliul Judeţean Vâlcea au semnat acordul de parteneriat privind aprobarea realizării investiţiei „Complex servicii balneare Vlădeşti”. Pe un teren de 9.268 m.p. ar urma să fie construite piscine cu apă sărată, spaţii de relaxare, SPA, instalaţii de tratament, spaţii cazare. Splendid! Numai că există o problemă esenţială: apa sărată care a fost descoperită nu este încă omologată. O fi bună!!! N-o fi bună!!! Pe sistem tipic românesc, s-a pus carul înaintea boilor. Adică, mai întâi ne lăudăm. Primarul Cosac spune că, în cazul în care apa nu va corespunde parametrilor curativi obligatorii, se va apela la varianta conductelor de la Ocnele Mari. Asta e! Mai întâi ne lăudăm.

Nu vrea!

Consiliul Judeţean Vâlcea alocase peste 108.000 de euro (517.698 lei) unor „dotări independente” pentru câteva încăperi: mochete, lambriuri, mese, birouri, măşti calorifere, podiumuri, panouri stemă etc. (https://www.indiscret.ro/2019/07/02/dotari-independente-la-pret-de-doua-apartamente-la-consiliul-judetean-valcea/) Generoase dotări! Zilele trecute, Constantin Rădulescu, preşedintele instituţiei, a anunţat că renunţă la această investiţie în favoarea altor priorităţi, precum redeschiderea spitalului Bâlceşti. Răutăcioşii speculează că, de fapt, Rădulescu nu vrea să pregătească biroul pentru liberalul Buican, posibilul său succesor.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ