ALDE Dolj: 15.000 de euro pentru fermele mici

Andra Popescu, vicepreședinte ALDE Dolj: „Fermierii doljeni pot accesa începând de astăzi 15.000 de euro pentru dezvoltarea fermelor lor”.

0

„Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a deschis astăzi – 22 iulie sesiunea de primire a solicitărilor de finanțare pentru dezvoltarea fermelor mici. ALDE încurajează fermierii din Dolj să acceseze acest program prin care pot primi câte 15000 de euro, fonduri nerambursabile, pentru dezvoltarea afacerii lor. Fermierii doljeni pot depune solicitările de finanţare on-line, pe pagina de internet a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, www.afir.info, începând de astăzi 22 iulie 2019 până cel târziu la data de 31 decembrie 2019, ora 16:00 sau până la epuizarea fondurilor disponibile, care sunt în suma totală de 45.900.000 euro.
Finanţarea de 15.000 de euro se acordă în urma depunerii unui plan de afaceri. Ea va fi primită de către fermieri în două tranşe: 75% din totalul sumei la primirea deciziei de finanţare şi 25% la momentul finalizării obiectivelor propuse de beneficiar prin Planul de afaceri.
Banii vor putea fi folosiți pentru îmbunătăţirea managementului fermei, pentru valorificarea în piață a producţiei, dar şi pentru creşterea veniturilor de pe urma sporirii gradului de eficiență a activităţii fermei.
Preocuparea noastră rămâne aceea de a diversifica și multiplica mijloacele prin care să venim în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare ale tuturor antreprenorilor care construiesc afaceri menite să creeze plusvaloare și noi locuri de muncă“, se arată într-un comunicat al ALDE Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ