Comunicat de presă
ALDE Dolj: Orice disensiune între Guvern şi primari trebuie soluţionată

Victor Gogonea, secretar general ALDE Dolj: „Responsabilitatea față de banul public trebuie să fie cuvântul de ordine la toate nivelurile administraţiei publice locale sau centrale“.

0

„Bugetele primăriilor sunt extrem de importante deoarece vizează direct cetăţeanul şi interesele sale comunitare legitime. De aceea, dialogul între primari şi guvern trebuie să fie unul aplicat şi responsabil de ambele părţi, cu cifrele în față şi cu termene clare ale angajamentelor, care să fie respectate.
Orice politizare a temei bugetelor locale viciază capacitatea comună de a găsi soluţii valide. Vociferările în notă politică partizană nu ţin loc de soluţii durabile la problemele reale invocate de către primari.
ALDE consideră că Ministerul de Finanțe trebuie să vină cu niște soluții utile pentru ca primăriile din ţară sa nu aibă probleme în asigurarea fondurilor necesare pentru plăţile curente. În acelaşi timp, la nivel local responsabilitatea pentru banul public nu trebuie să cunoască sincope care să greveze bugetele şi finanţarea investiţiilor comunitare.
Sperăm ca rectificarea bugetară care va avea loc în perioada imediat urmatoare să pună lucrurile pe un făgaş normal. Angajamentele luate de premier şi ministrul de finanţe privind sumele pentru primele trei luni ale anului care să fie restituite la rectificarea bugetară trebuie onorat. Totul în cheia responsabilităţii pentru banul public şi a eficienţei cheltuirii acestuia“, se arată într-un comunicat al ALDE Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ