Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Biroul Catehetic al Protoieriei Drăgăşani a realizat un amplu program săptămânal de cateheze şi activităţi cu tinerii, desfăşurat de parohii în această perioadă.
Parohia Valea Bisericii-Orleşti organizează, împreună cu Asociaţia „Hrană pentru Trup şi Suflet”, Orleşti şi Şcolile din Orleşti, Scundu, Ioneşti şi Drăgăşani, cea de-a V-a ediţie a Şcolii de Vară „Sfântul Evanghelist Luca”, un proiect educaţional-catehetic, adresat tinerilor elevi şi studenţi pe perioada de vacanţă. În acest sens, la iniţiativa părintelui Luca-Georgian Sîia, s-a creat Grupul de iniţiativă în educaţie şi timp liber de calitate, format din voluntari, liceeni, studenţi şi cadre didactice, care au conceput un program de activităţi catehetice, recreative şi interactive pentru copii, desfăşurat sub formă de ateliere pe parcursul lunii iulie 2019.
„Ca în fiecare an, unul dintre cele mai aşteptate momente din vacanţa tinerilor noştri, participanţi şi voluntari, este Şcoala de Vară Sfântul Evanghelist Luca. Prin prezenţa părintelui protoiereu Daniel Bîrneaţă, a preoţilor din Cercul Pastoral Orleşti, a cadrelor didactice, a elevilor şi părinţilor la slujba de Te Deum din deschiderea acestei noi ediţii a proiectului nostru zonal, descoperim necesitatea prezenţei active a tinerilor în viaţa parohială şi în satul bunicilor noştri”, a subliniat părintele Luca-Georgian Sîia, în cadrul temei Prezenţa şi implicarea tânărului în viaţa parohiei, susţinută la Căminul Cultural Orleşti, în prima zi a Şcolii de Vară.
Programele şi susţinerea temelor catehetice au continuat şi în celelalte cercuri pastorale din cadrul Protoieriei Drăgăşani, având teme propuse ca model de inspiraţie pentru creştinul ortodox de astăzi. Preoţii Laurenţiu Cucă şi Liviu Lazăr de la Parohia Ştefăneşti au dezbătut tema Sfântul Împărat Constantin cel Mare şi Biserica. Părintele Daniel Sichigea a organizat la Parohia Mădulari întâlnirea catehetică Despre Biserică, iar la parohia Goruneşti, părintele Marian Bădulescu a vorbit Despre Credinţă. Valorile credinţei au fost descoperite şi la biserica parohială Amărăşti de către părintele Alexandru Diaconu şi tinerii de la şcoala de vară.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ