Federația de Minifotbal din România, în colaborare cu partenerul AS TNT Club Sport Bacău, reprezentată prin domnul Daniel Rusu, a organizat în perioada 28-30 iunie, Cupa României. Competiția a adunat la start 91 de echipe, fiind cea mai amplă competiție de minifotbal care are loc, an de an, în România. Anul acesta am putut vorbi și despre o ediție jubiliară a turneului, cea cu numărul 10.
În total, în 3 zile de competiție, s-au jucat 155 de meciuri de minifotbal, pe 7 terenuri din Bacău, 3 dintre care, amplasate la Baza Sportivă TNT. În plus, au avut loc meciuri și în Cupa Fortuna Sports, competiție de consolare rezervată echipelor care nu au reușit să depășească faza grupelor Cupei României.
Două dintre echipele gazdă, cotate cu șanse bune la câștigarea trofeului, au fost eliminate prematur din competiție. Golden Boys Bacău a pierdut în 16-imile competiției, la loviturile de la 7 metri, 0-0 în timp regulamentar, cu Continental Timișoara, în timp ce vicecampioana europeană, AS Coriolan Bacău, a cedat în sferturi cu FC Boromir Râmnicu Vâlcea. O altă favorită a competiției, La Maria și Ion București, vicecampioana din CMFB, a pierdut suprinzător chiar în prima fază eliminatorie, 32-imi de finală, contra celor de la Raal Bistrița, scor 0-1.

Rezultate, sferturi de finală:
FC Boromir Râmnicu Vâlcea – AS Coriolan Bacău 2-0
Sporting Criscior Deva – Simco Arad 4-0
Raal Bistrița – FC Buzău 0-0 (3-2) după loviturile de la 7 metri
Colosseum 2005 Iași – TIV All Star Târgoviște 0-0 (3-2) după loviturile de la 7 metri

Rezultate semifinale:
FC Boromir Râmnicu Vâlcea – Sporting Criscior Deva 0-0 (2-0) după loviturile de la 7 metri
Raal Bistrița – Colosseum 2005 Iași 3-3 (3-5) după loviturile de la 7 metri.

În finala de la Baza Sportivă TNT s-au întâlnit astfel FC Boromir Râmnicu Vâlcea și Colosseum 2005 Iași. Boromir s-a aflat la a doua finală din ultimii 3 ani, vâlcenii fiind învinși în 2017 în ultimul act la Cluj-Napoca, de către CS Luceafărul Florești Cluj.
Boromir a dominat actul final de la un capăt la celălalt, reușind să înscrie de două ori în repriza secundă, dar ratând și două lovituri de la 7 metri, câte una în fiecare repriză. Ieșenii au avut și ei o ocazie mare la scorul de 0-0, nimerind bara. Fluierul final a declanșat bucuria în tabăra vâlcenilor, aflați la primul trofeu major în minifotbalul românesc.

Lot FC Boromir Râmnicu Vâlcea:
Portar: Ion Armeanu
Jucători: Laurențiu Nicolaescu, Marian Chiripuș, Bogdan Preda, Sebastian Mateescu, Bogdan Mihăilă, Andrei Fistogeanu, Marian Roșianu, Robert Pîrvu, Cătălin Păun, Lucian Iordache și Alin Bucei
Staff: Marian Dascălu (antrenor), George Frîntu (președinte) și Adrian Grosu (manager)

Festivitate premiere:
Locul 1 – FC Boromir Râmnicu Vâlcea
Locul 2 – Colosseum 2005 Iași
Locul 3 – Raal Bistrița
Locul 4 – Sporting Criscior Deva
Premiul Fair Play – Continental Timișoara
Cel mai bun jucător – Marian Constantin Chiripuș (Boromir)
Cel mai bun portar – Iulian Stratu (Colosseum)
Plachete pentru organizare – Federația de Minifotbal din România și AS Club Sport TNT Bacău

Învingătoarea va primi un rând de echipament din partea partenerului tehnic al FMR, Fortuna Sports. FC Boromir Rm. Vâlcea si-a asigurat, de asemenea, dreptul de a achiziţiona licența de participare la Eurocup din Italia de la mijlocul lunii septembrie. Cupa Fortuna Sports a fost câștigată de Amicii Buzău, în finală cu Liriada Râșnov Brașov, scor 2-0. Echipa din Buzău va primi, de asemenea, un rând de echipament din partea partenerului tehnic al FMR, Fortuna Sports.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ