ALDE Dolj: Ce se întâmplă cu cele 210 ha de păşune-izlaz de la Afumaţi?!

Sorin Vîlcu, vicepreședinte ALDE Dolj: „Primăria Afumați are obligația față de cetățenii săi să valorifice în interesul comunității toate oportunitățile care îi stau la îndemână“.

0

„Constatăm că o serie de oportunităţi existente la nivelul unor primării din județul Dolj nu sunt valorificate deloc sau nu la adevăratul lor potenţial de către autorităţile locale. Un exemplu in acest sens îl constituie cele aproximativ 210 hectare de pășune-izlaz de pe raza comunei Afumaţi a căror situaţie patrimonială rămâne incertă de atâţia ani din motive mai degrabă de ordin subiectiv (dezinteres/nepăsare) decât din raţiuni obiective.
Consilierul local ALDE Emil Atanase apreciază că Primaria Afumaţi ar trebui să facă demersurile legale necesare și să obţină dreptul legitim de proprietate asupra acestor terenuri, fapt care ar putea genera venituri la primărie şi, totodată, dezvoltare economică în zonă. Astfel, aceste terenuri ar putea fi concesionate către crescătorii de animale din zonă a căror activitate s-ar putea dezvolta, urmând a avea posibilitatea de a accesa subvenţii agricole şi finanţare din proiecte europene“, se arată într-un comunicat de presă.

Cred că autorităţile de la Afumaţi ar trebui sa fie consecvente în apărarea şi valorificarea, în interes public, a bunurilor comunităţii. Aşa cum cer şi locuitorii din comună, ar trebui ca primăria să se zbată mult mai mult ca să obțină documentele legale asupra acestor 210 ha de păşune, proprietatea de facto a localităţii”, suţine Sorin Vîlcu, vicepreşedinte ALDE Dolj.
ALDE Dolj face un apel către autorităţile locale din Afumaţi să prezinte public un punct de vedere asupra acestei situaţii pentru a limpezi «misterul» acestui teren care nu este la acest moment valorificat în beneficiul comunei şi al locuitorilor săi“, susţine Sorin Vîlcu, vicepreședinte ALDE Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ