„Considerăm că preşedintele României Klaus Iohannis s-a aşezat, prin participarea la mitingurile PNL, in afara literei şi spiritului Constituţiei României. Domnul Iohannis vociferează toată ziua împotriva celor de la putere care „încalcă legea” dar el este primul care o încalcă și nu orice lege ci Legea fundamentală, Constituția!!!
Una e să vorbească de referendum și de mobilizarea la vot într-un cadru neutru politic și alta e să facă propagandă antipartidele de la guvernare cu semnul electoral și sloganurile electorale PNL deasupra capului.
Legea Fundamentală spune clar la art.80(2) că ”Președintele exercită functia de mediere între puterile statului, precum si intre stat si societate” iar la art. 84(1) că ”În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid politic si nu poate îndeplini nicio altă funcție publică sau privată”
Ne întrebăm cum poate exercita dl.Iohannis funcţia constituţională de mediere atâta vreme cat el se situează, fără echivoc, de partea unui partid politic?!
Ne întrebam deasemenea în baza carei prevederi domnul Iohannis poate utiliza banii publici (din taxele şi impozite plătite de noi toţi) pentru participare la acţiuni electorale ale unui partid politic?!
Si ne mai întrebăm unde sunt ”vigilenţii” de la Bruxelles si din societatea civilă care nu vad, nu aud cum suspendă domnul Iohannis Constituţia din raţiuni de campanie PNL?!
Dacă vă mai consideraţi preşedintele tuturor românilor de ce nu participaţi şi la mitingurile electorale ale PSD, ALDE, etc?! Aveți curaj, domnule Președinte?!“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ