ALDE Dolj: Creştere economică de peste 5% în acest an

Adinel Ilinca, vicepreședinte ALDE Dolj: „Realitatea economică a demonstrat că cifrele prognozate de către guvernul PSD-ALDE au fost cele corecte. Asa va fi și în 2019“.

0

„Românii trebuie să aibă încredere în cifrele avansate de către Guvern. România va avea și în 2019 o creștere economică importantă, în jurul a 5-5,5%.
Respectăm prognozele făcute de Comisia europeană privitoare la ritmul de creștere a economiei noastre. Realitatea din teren a demonstrat însă, câ intrăm în al optulea an în care estimările CE au fost sub ( uneori mult sub) rata efectivă a creșterii economice înregistrate de România. Spre exemplu:
În 2013, creșterea economică prognozată de CE a fost de 1,6%, în vreme ce realitatea de la finalul anului a arătat o creștere economică a României de 3,5%.
În 2014, prognoza CE a fost de 2,3% creștere economică, iar la finalul anului, România a înregistrat 3,4%.
În 2015, prognoza CE a fost de 2,7%, iar realitatea a arătat o creștere economică de 3,9%.
Cea mai mare diferență între prognoza CE și creșterea economică reală a României s-a înregistrat în 2017. Atunci, reprezentanții CE au spus că România va înregistra 4,4% creștere economică. La finalul anului, România a avut 7% creștere economică, cea mai mare din întreaga Uniune Europeană.
În ceea ce privește anul 2018 deja CE a recunoscut ca estimările sale au fost eronate. La fel și în privința inflației.
Apreciem că estimarea de 3,8% crește pentru 2019 este mult sub potențialul efectiv de creștere al economiei româneşti care va fi undeva la 5-5,5%. Comisia se va înșela încă o dată asupra cifrelor.
Așezarea mizei pe investiții aducătoare de plusvaloare va fi garanția unei creșteri economice în continuare importante. Românii trebuie să aibă încredere în acest guvern. Ne-am ținut de cuvânt în marile proiecte. Am prezentat cifre reale. Faptele vorbesc!“.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ