Comunicat de presă
ALDE Dolj: Subvenţii pentru angajatori

Andra Popescu, vicepreședinte ALDE Dolj: „O măsură care ajută deopotrivă firmele și persoanele aflate în dificultate din punctul de vedere al ocupării”.

0

Prin implementarea de proiecte finanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, ANOFM sprijină prin agențiile sale județene angajatorii care încadrează diferite categorii de persoane aflate în criză din punct de vedere ocupațional. „Este o măsură binevenită pe care angajatorii doljeni ar trebui să o valorifice“, apreciază Andra Popescu, vicepreședinte ALDE Dolj.
Astfel se asigura o subvenție lunară în cuantum de 2.250 lei pentru angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri peste 45 ani sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri care nici nu lucrează nici nu sunt în sistemul de învățământ. Aceşti angajatori au obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.
De aceeaşi sumă de 2250 lei beneficiază şi angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care în termen de cinci ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicită pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă. Dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicită pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la dată îndeplinirii condiţiilor respective.
Vor beneficia de această subvenție şi angajatorii care, în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.
Deasemenea, în situaţia încadrării în muncă pe durată nedeterminată a absolvenţilor, AJOFM Dolj acordă angajatorilor subvenţii de 2.250 de lei/lună pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent angajat. În cazul în care sunt încadraţi absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap, subvenţiile se acordă pe o perioadă de 18 luni.
O societate modernă și dezvoltată trebuie să meargă înainte cu toți cetățenii săi, creând și valorificând oportunități pentru fiecare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ