Zilele Școlii Gimnaziale „Nicolae Romanescu”, celebrate în perioada 3-6 decembrie

Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu” din Craiova desfășoară, în perioada 3-6 decembrie 2018, o serie de manifestări culturale, artistice și spirituale, sărbătorind cei 48 de ani de existență.

0

Cu acest prilej sunt organizate activități care se adresează elevilor, părinților, cadrelor didactice ale școlii dar și din județ, precum și tuturor celor care sprijină educația și comunitatea. Manifestările cuprind: expoziții, dialog între generații de dascăli și foști și actuali elevi, comemorare, lansare de carte, activități sportive și artistice.
Luni, 3 decembrie 2018, orele 13:00, va avea loc la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu”, local A (Strada Caracal nr. 81), masa rotundă „In memoriam Nicolae Romanescu, personalitate marcantă a Craiovei” – întâlnire cu foști elevi și dascăli ai școlii. De asemenea, vor fi lansate monografia și albumul școlii.
Marți, 4 decembrie 2018, va fi organizată expoziția „100 de fapte eco” (fotografii și obiecte realizate din materiale reciclabile). Tot marți va fi plantat la școală gorunul lui Nicolae Romanescu, la rădăcina căruia va fi îngropată o capsulă a timpului.
Miercuri, 5 decembrie 2018, orele 9:00, va avea loc o slujbă de comemorare a patronului spiritual al școlii, Nicolae Romanescu, la locul unde acesta este înmormântat (Parcul „Nicolae Romanescu”). De asemenea, vor fi sfințite localurile A și B ale școlii, între orele 11:00 și 13:00.
Joi, 6 decembrie 2018, între orele 15:00 și 18:00, se va desfășura în Sala Mare a Teatrului Național „Marin Sorescu” sesiunea omagială a școlii.
Toate aceste activități sunt realizate în parteneriat cu Primăria Craiova, Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Asociația „Nicolae Romanescu”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ