ALDE Dolj: Tinerii din ALDE caută soluţii inteligente pentru modernizarea oraşelor

Adrian Marinescu, președinte TLDE Dolj: „Am demarat la nivel național proiectul Think Smart Administration care va oferi soluții pentru modernizarea orașelor țării“.

0

„Proiectul tinerilor din ALDE ”Think Smart Administration” a fost lansat la finele săptămânii trecute de TLDE împreună cu Institutul de Studii Liberale și Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate.
Acest proiect va da posibilitatea tinerilor aleși locali din ALDE să facă schimb de experiență, să caute împreună soluții novatoare și să ducă în consiliile locale din care fac parte aceste idei pentru modernizarea localităților lor.
”La nivelul județului Dolj vom constitui un grup al tinerilor cu preocupări în reforma și modernizarea administrației și vom promova prin consilierii locali ai ALDE ideile și proiectele noastre”- a precizat liderul TLDE Dolj, Adrian Marinescu care este și Vicepreședinte la nivel național al TLDE.
Proiectul va pune accent pe trei teme esențiale ale administrației publice: transport, mediu și energie.
”Toate aceste trei domenii au o relevanță foarte mare pentru Craiova dar și pentru celelalte orașe din Dolj. Vom avea foarte multă treaba de făcut. Vrem să fim utili comunităților din care facem parte. Acesta e sensul inițiativei noastre”- a mai spus tânărul lider al TLDE Dolj, Adrian Marinescu
Comunități importante din România își reorientează din ce în ce mai mult abordările și iau măsuri pentru a face serviciile publice mai eficiente, și ecologice, cu ajutorul tehnologiei digitale. Multe dintre aceste idei și strategii provin din inițiative private și sunt ulterior aplicate de către factorii de decizie urbană prin politici publice specifice. Tendința de a transformă orașele din România în comunități inteligente pare să fie acceptată cu rapiditate și poate produce transformări sociale majore.
Că urmare a acestui proiect, se va face o analiză aprofundată a strategiilor guvernamentale în curs de desfășurare și vor fi revizuite cu atenție documente oficiale privind politicile smart city din țară noastră“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ