ALDE Dolj: Creştere economică și macrostabilitate

Adinel Ilinca, vicepreședinte ALDE Dolj: „Obiectivul nostru rămâne continuarea creșterii economice și păstrarea echilibrelor macroeconomice”.

0

„În pofida scepticilor, economia românească continuă să înregistreze o creștere importantă. În al treilea trimestru, faţă de acelaşi trimestru din anul 2017, Produsul Intern Brut (PIB) al României a înregistrat o creştere cu 4,3%.
Conform ultimelor date Eurostat, România are pe trimestrul trei 2018, comparativ cu trimestrul anterior o creștere de 1,9%, cea mai mare din Uniunea Europeană, media la nivelul UE 28 fiind de 0,3%.
În același timp, INS a anunţat că rezultatele trimestrului I 2018, comparativ cu trimestrul IV 2017, au fost revizuite în creștere ușoară de la 100,1% la 100,3%, iar rezultatele trimestrului II 2018, comparativ cu trimestrul I 2018, au fost revizuite de la 101,4% la 101,5%.
Toate aceste date ne arată că previziunile unor critici de serviciu dar și ale unor organisme internaționale cu privire la evoluția economiei noastre -revizuite în scădere cu ceva timp în urmă- nu se vor confirmă nici în acest an.
Preocuparea noastră, a celor din ALDE este să continuăm la nivelul guvernării politicile care să genereze creștere economică sustenabilă și care, în același timp, să asigure echilibrele macroeconomice.
De pe o asemenea baza vom putea în perspectivă să decidem o taxare mai redusă a salariilor care să permită românilor să rămână cu mai mulți bani în buzunare“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ