Semimaratonul Craiovei este un eveniment de alergare cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate. El îşi propune să aducă împreună oameni din toată ţara care să alerge pentru schimbările pozitive în care cred.
Cauzele înscrise pentru a fi susţinute de alergători sunt:

– „Stop Analfabetismului Drept moştenire (SAD)“ – Promotor ARTI – Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă
Alergătorii vor susţine astfel stoparea analfabetismului din România. Prin gestul lor, 75 de copii din şcolile pilot din Drăgoteşti şi Valea Stanciului vor avea acces la o educaţie bazată pe un curriculum integrat şi atractiv, utilizând tehnologii moderne, învăţarea contextuală şi prin emoţii.

– “Putem schimba destine“ – Asociaţia de Consultanţă şi Consiliere Economico-Socială Oltenia
Taxele de participare vor merge către achiziționarea unui echipament radiologic funcţional în cadrul Clinicii de Pediatrie a Spitalului Municipal Filantropia Craiova care deţine, în prezent, o instalaţie fixă RONTGEN-DIAGNOSTIC cu un post grafie, fabricată şi pusă în funcţiune în anul 1982.

– “Zambiţi pe Corabia lui Barbă-Deasă” – FUNDAŢIA ANYA
Cu sprijinul sportivilor înscrişi la cursele din cadrul Semimaratonului, copiii cu dizabilităţi neuro-cognitive şi/sau motorii pot participa la spectacole interactive (piese de teatru de scurtă durată), în condiţiile adaptate nevoilor lor, împreună cu prietenii, cu sau fără nevoi speciale.

– “Învăţ să fiu independent!” – ANCAAR filiala Craiova (Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România filiala Craiova)
Alergând pentru ei, 25 de copii și tineri cu autism pot beneficia de terapii specifice oferite de un personal calificat în acest domeniu, pentru recuperarea și integrarea lor.

– “Vreau în clasa a noua!” – World Vision Romania
Copiii din mediul rural, din judeţul Dolj, care nu îşi pot continua studiile liceale din cauza lipsei de susţinere financiară vor fi sprijiniţi să meargă la liceu prin burse lunare, participări la activităţi de socializare, seminarii, excursii şi tabere şcolare.

– “Centrul Social de Urgenţă pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile” – Asociaţia Vasiliada
Prin asigurarea unei locuințe, una din familiile aflate în acest moment în centrul nostru social poate să fie ajutată să-şi găsească liniştea mult căutată, să acorde mai mult timp educării copiilor şi mai ales să ofere un cadru adecvat creşterii acestora în bune condiţii, feriţi de un mediu care le-ar putea influenţa viaţa în sens negativ.

– “AJUNGEM MARI” – Asociaţia Libdenfeld
Proiectul se desfăşoară în 24 de judeţe şi în Bucureşti. Prin el se asigură susţinere şi educaţie pentru copii şi tineri din centrele de plasament. Asociaţia oferă cursuri vocaţionale, vizite şi tabere, ateliere şi alte activităţi anual pentru 2.000 de copii constant, implicând pentru acestea peste 1.300 de voluntari.

– “Vreau să merg la liceu!” – Asociaţia Inimi Creative
Participanţii aleargă pentru ca tinerii proveniţi din mediul rural să aibă şanse egale cu cei născuţi şi crescuţi în mediul urban, adaptându-se la liceu şi scăzând rata abandonului şcolar.

– „Căţeii care salvează vieţi!” – Centrul de Educare Canină
Alergătorii susţin pregătirea câinilor pentru intervenţia lor în situaţii de urgenţă, salvând astfel vieţilor oamenilor.

Cursele ce se vor desfăşura pe parcursul evenimentului sunt:
Semimaraton individual – minimum 18 ani
Semimaraton stefeta (3 membri) – minimum 18 ani
Cursa de 14 km – minimum 14 ani
Cursa de 7 km – minimum 14 ani
Cursa populară de 2 km – minimum 14 ani
Cursa fotoliilor rulante de 2 km – minimum 14 ani
Cursa copiilor (2-3 ani: 200 m, 4-5 ani: 300 m, 6-7 ani: 500 m, 8-9 ani: 600 m, 10-11 ani: 800 m, 12-13 ani: 1 km)
Cursa bebeluşilor de mers de-a buşilea (1-2 ani: 50 m)
Canicros (1 km)

Programul de desfăşurare complet este disponibil aici.

În total, vor fi acordate peste 250 de premii, fiind premiaţi toţi participanţii la cursele de fotolii rulante, copii, bebeluşi şi Canicros. În afara de premiile specifice fiecărei curse şi categorii, există 3 premii speciale pentru Şcoala cu cei mai mulţi participanţi, Liceul cu cei mai mulţi participanţi şi Compania cu cei mai mulţi participanţi!
Traseul stabilit este cu pornire din parcarea Sălii Polivalente, Stadionul ”Ion Oblemenco”, Parcul Tineretului, realizând această buclă de 3 ori în vederea realizării traseului de 21 km necesari pentru semimaraton. Cursa bebelușilor se desfășoară în interiorul Sălii Polivalente.

Regulamentul de participare este disponibil pe site-ul www.semimaratonulcraiovei.ro.
Înscrierea la curse se poate realiza online, pe site-ul proiectului.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Română a Tinerilor cu Iniţiativă, în cadrul programului său permanent Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Municipal Craiova, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, BebeVesel.ro, CSM, SCM, Sala Polivalentă Craiova, Palatul Copiilor Craiova, JCI Craiova, American Experience Craiova, Ansamblul Folcloric ”Maria Tănase”, lista urmând a fi actualizată constant, obiectivul fiind acela de a implica întreaga comunitate în organizarea Semimaratonului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ