„Muzeul Olteniei Craiova, una dintre cele mai vechi instituții de cultură din Cetatea Băniei, fondat în anul 1915, a ajuns la o vârstă a împlinirilor și a maturității. Acest eveniment, pe care îl vom parcurge de-a lungul a trei zile, reprezintă o bună ocazie de a pune în lumină investițiile Consiliului Județean Dolj, realizate în ultimii ani pentru Laboratorul de Restaurare și Conservare din cadrul MOC, investiții concretizate în dotarea acestuia după cele mai moderne standarde europene în materie.
Doresc să vă felicit pentru eforturile pe care le depuneți, pentru rezultatele cu adevărat remarcabile ale muncii dumneavoastră de înaltă calitate și de mare responsabilitate, datorită cărora astăzi putem vernisa o expoziție impresionantă, care grupează peste 100 de obiecte de patrimoniu, provenind de la 27 de instituții muzeale, religioase sau colecții particulare din țară. Faptul că, de-a lungul anilor, dumneavoastră girați această manifestare ne onorează și reprezintă un semn al recunoașterii valorii patrimoniale și științifice a Muzeului Olteniei.
Suntem deosebit de onorați în a vă avea alături de noi acum, dar și zi de zi, în toate demersurile noastre culturale pe care le întreprindem pentru comunitate, iar acest eveniment organizat astăzi, aici, reprezintă un argument solid în favoarea inițiativei administrației județene de a continua sprijinirea financiară a specialiștilor de la Muzeul Olteniei”, a declarat vicepreședintele CJ Dolj Oana Bică.
La deschiderea celei de-a XIV-a ediții a Salonului Național de Restaurare, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Oana Bică au mai participat managerul Muzeul Olteniei Craiova, Florin Ridiche, președintele Asociației Conservatorilor și Restauratorilor din România, Mirel Bucur, și prof. univ. dr. Ioan Opriș.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ