Comunicat de presă
ALDE Dolj: Urgenţele – un termen mai scurt de soluţionare

Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: „Sursa posibilă de infecții de la Spitalul Județean de Urgență trebuie eliminată. Nu putem aștepta un dezastru pentru a găsi soluții la o problemă a cărei rezolvare trenează de șase ani”.

0

„Considerăm că la nivelul județului Dolj există suficient de multă bună credință la nivelul autoritătilor pentru ca siguranța/viața cetățenilor să nu fie pusă în pericol. Din această perspectivă rezolvarea situației cu șantierul, vechi de șase ani (!!!), de la etajul opt al Spitalului Județean de Urgență ( în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie) trebuie să fie o prioritate.
Nu putem invoca la nesfârșit chestiuni birocratice pentru a se lua decizia finalizării lucrărilor din acel spațiu astfel încât el să nu devină o sursă activă de infecții pentru întreaga unitate medicală.
Termenele de expertizare ar trebui scurtate și demarate odată lucrările pentru redarea în condiții de igienă/securitate pentru pacienți a acestui spațiu circuitului spitalicesc. Evitarea activării acestei ”bombe cu ceas” nu mai trebuie amânată din cauze birocratice și administrativiste.
În același timp, trebuie analizate la sânge astfel de situații total inacceptabile pentru ca ele pe viitor să nu se mai repete. Nu pot fi blocate lucrări ȘASE ani de zile, mai ales în cadrul unui spital DE URGENȚĂ pentru că a apărut ceva neprevăzut în derularea lor.
Facem un apel către toți factorii locali să grăbească procedurile pentru ca soluționarea problemei de la SJU Craiova să devină realitate iar riscurile pentru pacienții spitalului să fie reduse“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ