Indiscreţii de Vâlcea

0

Doamna inspector Dobrete şi ”deontologia profesională”
Adina Dobrete, inspector şcolar management instituţional la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, a anunţat, luni, la un post TV, că a participat, recent, la o întâlnire a reprezentaţilor inspectoratelor şcolare cu sindicatele. La întâlnirea cu pricina s-a discutat despre ”codul de etică şi deontologie profesională a cadrului didactic”, zice doamna. A zis de parcă ar fi dat cu parul în limba română. Doamnă, ”deontologie profesională” este un pleonasm, deci o formulare incorectă, fiindcă termenul „deontologie” presupune (sau implică) termenul „profesională”. Deontologia este definită drept „Totalitatea normelor de conduită şi a obligaţiilor etice ale unei profesiuni. Cam ruşinos, se poate? Şi mai grav ar fi dacă acel curs chiar aşa s-ar fi numit. Ţî, ţî, ţî!

PNL Vâlcea se tot răreşte

Şi a plecat din PNL Vâlcea şi Victor Giosan, liberal cu state vechi. Omul a invocat divergenţe pe tema Codului administrativ, votat de către liderul PNLVâlcea, Cristian Buican, precum şi alte divergenţe. Problema este că se cam răresc oamenii de valoare din PNL. Iar Cristian Buican nu pare foare afectat de această situaţie. Din contră!

Râmnicul, oraşul cu un singur arhitect la primărie

Cu mirare aflăm că dintr-o organigramă cu aproximativ 400 de angajaţi, Primăra Râmnicu Vâlcea are un singur arhitect. Incredibil, aproape, şi de neînţeles. Iată un motiv din cauza căruia calitatea estetică a oraşului lasă adesea de dorit.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ