Cu această ocazie, au fost prezentate piese din cele mai diverse categorii specifice Primei Epoci a Fierului (800-650 a.Chr.), Epocii La Tène (secolele II a. Chr. – I p. Chr.) şi celei Romane (secolele II-III p. Chr.), precum: arme şi piese de echipament militar din fier, podoabe şi accesorii vestimentare din fier şi bronz, vase ceramice. Aceste artefacte valoroase au fost descoperite de către arheologii muzeului de-a lungul a 17 campanii de cercetări arheologice desfăşurate în siturile arheologice de la Desa – „Castraviţa” şi „La Ruptură”, finanţate de către Consiliul Judeţean Dolj.
Piesele expuse în cadrul acestei expoziţii constituie numai câteva elemente care atestă faptul că la Desa se găseşte unul dintre cele mai interesante şi bogate situri arheologice din România, fapt confirmat şi de clasificarea sa la categoria A (de importanţă naţională) în Lista Monumentelor Istorice din România.
La evenimentul care a avut loc în holul Secţiei de istorie-arheologie, str. Madona Dudu, nr.14, a participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Oana Bică.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ