Comunicat de presă
ALDE Dolj: Timp mai mult pentru pregătirea proiectelor

Andra Popescu, vicepreședinte ALDE Dolj: „Susținem cererea companiilor ca între aprobarea ghidurilor de finanțare și lansarea apelului în sistemul informatic MySMIS să fie un timp mai mare pentru pregătirea proiectelor”.

0

„ALDE a considerat întotdeauna că banii europeni sunt o șansă uriașa pentru dezvoltarea României. Din păcate au existat în ultimii ani sincope în accesarea acestor bani datorită unor chestiuni birocratice care au ținut mai mult de organizarea noastră internă decât de reglementările Bruxelles-ului.
Pentru exercițiul bugetar următor al Uniunii Europene (2021-2027) propunerea Comisiei Europene pentru Cadrul Financiar Multianual prevede o creștere cu 8% a fondurilor europene structurale și de coeziune pentru România, față de cadrul financiar actual. Adică o creștere de la 25,2 miliarde de euro la 27,2 miliarde de euro. Depinde noi să apărăm în negocieri această alocare ba chiar să o creștem. Tot de noi depinde să ne organizăm de așa natură astfel încât să și absorbim acești bani.
De aceea este foarte important ca Ministerul Fondurilor Europene să dea dovadă de transparență instituțională și să poarte un dialog permanent cu beneficarii, cu toți actorii implicați în procesele de absorbție a fondurilor europene, răspunzând în mod oportun solicitărilor acestora. Doar în acest fel numărul proiectelor depuse vor crește.
În acest sens susținem cererile legitime ale companiilor de a exista un timp mai îndelungat între aprobarea ghidului de finanțare și lansarea apelului în sistemul informatic MySMIS, pentru ca marile companii care doresc să aplice pentru fonduri nerambursabile să poată să își facă proiectele“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ