Indiscreții de Vâlcea

0

Opincile made in Vâlcea, în picioarele soţiei ambasadorului Marii Britanii
Opincile artistului popular vâlcean Alexandru Ilinca au cucerit-o pe soţia lui Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România. Recent, cu ocazia unui eveniment care a avut loc la Muzeul Naţional al Satului, doamna Adriana Brummel, despre care se ştia că iubeşte ia tradiţională, a încălţat şi opincile moştenite de la daci. Absolut pilduitor, câte românce fac asta? Soţia ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti are un doctorat în politici de sănătate şi, de când se află în România, a lucrat împreună cu autorităţile din acest domeniu

Ambasadorul Belarus, un ambasador al modestiei
Cine spunea că partea cea mai bună a valorii este modestia nu greşea nicicum. Duminică, 20 mai, Andrei Grinkevich, ambasadorul Republicii Belarus în România, a avut o întâlnire la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea cu primarul Mircia Gutău. A venit la Râmnic singur, conducându-şi maşina. A intrat în primărie fix la ora 10,00, când fusese stabilită întâlnirea şi a fost un partener de discuţie excelent, stabilind împreună cu primarul Gutău oportunităţi de colaborare. Apoi a participat la festivitatea de premiere a câştigătorilor ”Crosului Râmnicului” şi ai concursului ”Râmnic 630”, care s-a desfăşurat pe esplanada din faţa primăriei şi a vizitat oraşul pe care l-a lăudat într-o engleză impecabilă.

Vâlceanca Vera Popescu, într-un clip răvăşitor
Vâlceanca Veronica Popescu este unul din cei peste 17.000 de părinţi găzduiţi în una din Casele Ronald McDonald. Fetiţa ei, Maria, s-a născut prematur, la 580 de grame, şi se află la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. De nouă luni, Vera îi este alături – pentru că orice copil prematur are nevoie de părintele său – şi a avut norocul să locuiască într-una din aceste case. ”Dar am văzut aici, în spital, părinţi care dormeau pe jos, dormeau în parcări. De-asta cred că este nevoie de încă 1, 2, 3, 4. 5…10 case”, spune mămica Mariei, într-un clip emoţionant. Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald strânge fonduri pentru astfel de case, sub mottoul: ”Mi-e poftă să fac bine!”. Să-i ajutăm!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ