Senatorul Romulus Bulacu: ”În Vâlcea, din 45 de ambulanţe, aproape 65% sunt mai vechi de 10 ani”

Senatorul PNL de Vâlcea, Romulus Bulacu, îi semnalează ministrului sănătăţii, Corina Pintea, situaţia precară a parcurilor auto pe care le deţin Serviciile publice de Ambulanţă. Parlamentarul liberal precizează că la nivelul judeţului Vâlcea, din 45 de ambulanţe, aproape 65% sunt mai vechi de 10 ani şi îi solicită oficialului de la Ministerul Sănătăţii amănunte în privinţa înlocuirii maşinilor existente în parcurile Serviciilor de Ambulanţă:

0

„Serviciile Publice de Ambulanţă din toată ţara au atras atenţia factorilor decidenţi, în nenumărate rânduri, că există mari probleme la nivelul parcurilor auto. Maşinile utilizate pentru situaţiile de urgenţe medicale sunt învechite şi uzate, fapt ce pune în pericol viaţa pacienţilor transportaţi şi, nu în ultimul rând, a angajaţilor. Mai mult de jumătate din ambulanţele utilizate ar trebui casate şi înlocuite.
La nivelul judeţului Vâlcea, din 45 de ambulanţe, aproape 65% din efective sunt mai vechi de 10 ani, din care aproape jumătate depăşesc 800.000 de km parcurşi, numărul maxim recomandat pentru autospeciale.
Pentru că cetăţenii au dreptul la servicii medicale de calitate, investiţiile în sănătate sunt prioritare.
Programul dumneavoastră de guvernare prevede, pe lângă înlocuirea treptată a parcului actual, şi câte o ambulanţă pentru fiecare comună. Avem în acest moment peste 1.000 de ambulanţe la nivel naţional, 2.859 de comune şi 326 de oraşe. Pentru a respecta programul de guvernare şi promisiunile electorale, ar fi nevoie de cel puţin 4.000 de maşini noi. Astfel, doamnă ministru, cu autoritatea de care dispuneţi, vă rog să-mi comunicaţi:
1. Câte ambulanţe aţi achiziţionat în total în anul 2017 şi pentru ce judeţe?
2. Câte autospeciale preconizaţi că vor fi achiziţionate până la finalul anului 2018 şi pentru ce judeţe?
3. În câte comune ale ţării aţi reuşit să aplicaţi prevederea dotării cu ambulanţă?”,
arată senatorul Romulus Bulacu în întrebările adresate ministrului Corina Pintea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ