ALDE Dolj: Drepturile universale ale copilului trebuie respectate şi în cazul românilor din Austria

Anișoara Stănculescu, președinta OFLDE Dolj: „Susținem petiția împotriva tăierii alocațiilor românilor din Austria și demersul europarlamentarului ALDE, Norica Nicolai de a sesiza Comisia Europeană pe acest subiect”.

0

„Considerăm că orice încălcare a drepturilor românilor din Austria sau oricare altă țară din UE poate crea precedente periculoase care riscă să altereze masiv încrederea în proiectul european.
Este cel puțin trist că în această Zi a Europei trebuie să atragem atenția opiniei publice din țară asupra unor evenimente pe cale să se producă.
Intenția guvernului austriac de a tăia alocațiile copiilor de români este inacceptabilă. Ar fi o încălcare gravă a drepturilor copilului în Uniunea Europeană. Aceste drepturi nu reprezintă un privilegiu pe care statul austriac îl poate acorda sau nu. Ele sunt drepturi universale a căror respectare nu poate fi limitată în cazul copiilor care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege.
OFLDE Dolj susține demersul util al europarlamentarului ALDE, Norica Nicolai de a atrage atenția Comisiei Europene asupra acestui fapt fără precedent în istoria Uniunii.
Solicităm cetățenilor din Dolj aflați la muncă în străinătate să ne sesizeze orice încălcare a drepturilor lor. ALDE, prin reprezentanții săi în Parlamentul european, în parlamentul și guvernul național vor face toate demersurile pentru ca toate drepturile și libertățile cetățenilor români din diaspora să fie respectate.
Nu vom accepta să fie create precedente periculoase. Europa trebuie să meargă înainte cu toți cetățenii ei, în deplină egalitate în fața legilor“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ