Politica eşuată a oii

0

„Toate lucrurile se schimbă de când PSD-ul conduce ţara – guvernul odată la şase luni, trecutul atunci când el devine supărător pentru Dragnea, legile care îl pot trimite la închisoare pe acelaşi Dragnea, sau chiar geografia ţării când ea împiedică pe cineva să pună mâna pe o insulă. Un singur lucru nu se schimbă – domnul Daea şi obsesia lui eternă – Mioriţa. Ca un elev care a învăţat o singură lecţie pentru bacalaureat şi orice subiect i-ar pica el spune tot Mioriţa, dl. Daea ne repetă mereu că ţelul lui la minister este să promoveze oaia.
Haideţi să vedem şi ce spun cifrele oficiale despre reuşita domnului Daea în acest domeniu. Conform statisticilor oficiale în România sunt 10 milioane de oi, ceea ce ne plasează pe locul 3 în Europa la acest capitol. Consumul mediu anual pe cap de locuitor este de 2,6 kg carne de oaie. De asemenea. România exportă animale vii în valoare de 315 milioane în special oi şi capre.
În aceste condiţii, în supermarketurile din România preţul kilogramului de carne de oaie nu scade sub 55 de lei. De unde se văd rezultatele acestei politici dezastruoase promovate de domnul Daea. Nu este pentru prima dată când domnul ministru dovedeşte că nu ştie cu ce se ocupă ministerul domniei sale, din moment ce uită că răspunde şi de domeniul industriei alimentare. De altfel, scopul final al agriculturii şi zootehniei este acela de a pune produse de calitate şi la un preţ convenabil pe masa oamenilor. Nu creşterea în sine a oilor contează, ci dacă românii pot să cumpere carne de oaie la un preţ avantajos.
Din acest punct de vedere, politica oii a domnului ministru Daea este un exemplu de eşec total“, se arată într-un comunicat semnat de Nicolae Giugea, deputat PNL Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ