Senatorul Bulacu îi cere ministrului Trif clarificări privind izolarea turismului românesc

Senatorul PNL de Vâlcea, Romulus Bulacu, îi solicită ministrului turismului, Bogdan Trif, clarificări privind scoaterea României din cataloagele operatorilor de turism din Germania. În acest context, parlamentarul liberal îi cere ministrului Trif să precizeze şi care este strategia de dezvoltare turistică a României.

0

„Conform informaţiilor apărute în presa de specialitate, după TUI şi Neckermann, şi compania Dertour a renunţat acum să mai promoveze ofertele româneşti. România a devenit singura ţară din regiune care nu mai este promovată în cataloagele marilor turoperatori din Germania.
Eliminarea României din cataloage, unde Bulgaria şi Ungaria, de exemplu, ocupă numeroase pagini, este motivată prin starea proastă a infrastructurii, numărul mic de hoteluri de calitate şi tarifele foarte mari practicate de acestea. Totodată, autorităţile române sunt acuzate de neprofesionalism şi dezinteres.
Programul dumneavoastră de guvernare stabileşte o serie de obiective de dezvoltare, incluzând o Strategie naţională de dezvoltare şi promovare a turismului.
Date fiind cele precizate, domnule ministru, cu autoritatea de care dispuneţi, vă rog să-mi comunicaţi:
1. Cum intenţionţi să remediaţi decizia operatorului german şi să reintroduceţi România în circuitul de promovare?
2. Care este strategia de turism a României pe termen mediu şi cum veţi valorifica potenţialul turistic autohton?
3. În condiţiile în care România încă este deficitară la capitolul infrastructură, care sunt măsurile pe care le veţi lua pentru a evita afectarea dezvoltării turismului, din acest punct de vedere?”, arată senatorul Bulacu în solicitarea adresată ministrului turismului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ