Primarul Craiovei promite demiteri în cazul problemelor cu deszăpezirea oraşului

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a declarat joi că, în perioada următoare, se va face o analiză legată de felul în care s-a desfăşurat procesul de deszăpezire din ultimele zile. Edilul a admis că au existat „disfuncţionalităţi“ şi a recunoscut că a cerut ca vinovaţii să fie demişi.

0

După câteva zile în care discuţia despre deszăpezirea străzilor oraşului a stârnit dezbateri aprinse legate de felul în care au acţionat autorităţile, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a mers, însoţit de jurnalişti, în câteva dintre cartierele mărginaşe ale oraşului pentru a prezenta cât mai exact situaţia din teren. „Vreau să verificăm împreună unde s-a lucrat și unde nu s-a lucrat. Eu am făcut lucrul acesta și în această dimineață, dar este posibil să-mi fi scăpat anumite lucruri. Sunt multe zone printre blocuri unde nu s-a putut intra și nu se poate intra nici la această oră cu utilaje, din cauză că sunt foarte aglomerate de mașinile care au fost prinse de zăpadă. Nu s-a putut intra în zonele dintre blocuri din cauza aglomerației de mașini. S-au făcut totuși eforturi și s-a intrat de câteva ori, dar au fost deja șoferi care au refuzat să mai intre cu utilajele pentru că este foarte periculos“, a declarat Genoiu, care a adăugat că cea mai problematică zonă a fost în cartierul Brazda lui Novac. „Acolo a mers foarte greu deszăpezirea. Sunt foarte multe străduţe înguste. Mult mai bine s-a mers în Craiovița, blocurile sunt mult mai bine așezate, cu spații mult mai largi și s-a putut interveni mult mai ușor. Fac apel la craioveni să ne anunţe dacă există străzi pe care nu s-a intrat cu utilaje. În această dimineaţă existau peste 100 de sesizări la Telefonul cetăţeanului pe acest subiect“, a mai spus edilul.

Se lasă cu demiteri
Referitor la modul cum s-a desfăşurat procesul de deszăpezire, primarul Genoiu a recunoscut că lucrurile ar fi putut merge mai bine şi promite că experienţa acestor zile va fi utilă pentru ca, pe viitor, să nu mai existe probleme la acest capitol. „Vom face imediat o analiză și vă promit că toți cei care sunt vinovați vor plăti. Deja am avut discuții cu conducerea Salubrității în privința personalului de acolo și am cerut să fie demis din cauza rezultatelor pe care le-au avut în această perioadă. Când aceste rezultate vor fi finalizate, le voi face publice. Hotărârea față de angajați o va lua, însă, conducerea Salubrității. A existat o disfuncționalitate într-una din zile, iar responsabilii pentru această problemă vor fi trași la răspundere. Deszăpezirea se ia în considerare la punctajul pe care îl obține directorul la evaluarea contractului de managment“, a anunţat Mihail Genoiu.

Reamintim că municipiul Craiova s-a aflat sub un cod portocaliu de ninsori şi viscol, în zilele de 25 şi 26 februarie înregistrându-se căderi masive de ninsori. Acest lucru a îngreunat extrem de mult procesul de deszăpezire, ceea ce a creat un val de nemulţumire în rândul craiovenilor, în special al şoferilor. Trebuie spus însă că, imediat ce condiţiile meteo au permis, autorităţile au intervenit şi au asigurat condiţii normale de trafic pe majoritatea drumurilor principale şi secundare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ