ALDE Dolj: Vom promova în Parlament legea autorităţii unice de interceptări

0

„ALDE și-a stabilit strategia pentru această sesiune parlamentară. Vom duce în continuare bătălia pentru drepturile și libertățile cetățenești și pentru demantelarea statului paralel. Dezvăluirile tot mai numeroase privind abuzuri și excese de putere ne îndreptățesc să acționăm cu și mai multă determinare pentru stoparea acestora.
În cadrul acţiunii noastre politice şi parlamentare am convenit ca în următoarele săptămâni să definitivăm proiectele de lege privind funcţionarea comisiilor parlamentare de anchetă şi legea privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale Unice de Interceptări. Ele vor fi depuse la Parlament ca iniţiative legislative ale ALDE.
Aceste două proiecte, alături de legile justiției vor contribui la o normalizare a modului de funcționare a instituțiilor statului și la restartarea democrației și statului de drept în România.
ALDE nu va asista pasiv la capturarea statului de către structuri nelegitime de putere și la golirea lui de către fundamentele sale constituționale.
ALDE va răspunde astfel îngrijorării cetățenilor care au tot mai puțină încredere în sistemul de justiție datorită imixțiunii unor forțe ce se sustrag controlului democratic.
Toate aceste dezvăluiri privind abuzurile și excesele de putere ale deja omniprezentului stat paralel trebuie clarificate în cadrul democratic al parlamentului, în comisii de anchetă legitime.
Toți cei chemați în fața acestor comisii trebuie să vină fără nicio excepție. România nu poate face excepții de la aceste bune practici democratice.În Statele Unite ale Americii Procurorul general se prezintă la orice solicitare a Congresului pentru a da explicații.
ALDE nu vrea alte reguli decât acestea care definesc și consolidează regimurile democratice occidentale.
În același timp ALDE apără dreptul și obligația Parlamentului de a legifera. Nimeni nu trebuie să pună sub semnul întrebării atributul esențial al Legislativului.
ALDE va duce toată această bătălie exclusiv cu armele democratice care stau la dispoziția noastră: dezbaterea și votarea unor legi care să împiedice abuzurile, organizarea unor dezbateri cu asociații profesionale de profil, corecta informare a opiniei publice“, se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ