Predești, o comună la standarde europene

La doi paşi de Craiova, dincolo de Jiu, o comună doljeană a intrat ireversibil pe un drum european de modernizare. Predeştiul, căci despre această localitate este vorba, se transformă cu fiecare an care trece, administraţia locală punând accentul pe investiţii masive în infrastructura comunei.

„Pentru mine a fost clar, încă din primii ani, că singura şansă de dezvoltare a localităţii o reprezintă un program masiv de investiţii în tot ceea ce înseamnă infrastructură. Fără drumuri, fără dispensar, fără şcoli şi grădiniţe moderne, nu se poate vorbi despre o dezvoltare durabilă a unei comunităţi. Mă bucur că această viziune a fost îmbrăţişată şi de către colegii mei din Consiliul Local, şi cei din mandatul trecut, şi cei din actualul mandat“, ne-a declarat Florian Şerban (foto), primarul comunei Predeşti.
Fidel strategiei pe care şi-a propus-o, anul acesta primarul Şerban a semnat un contract în valoare de 105 miliarde lei vechi pentru a asfalta 8 kilometri din străzile comunei. Tot în acest an, prin intermediul GAL, a fost semnată şi finanţarea pentru a se asfalta drumul dintre şcoală şi biserică. „Putem spune acum că am rezolvat şi problema iluminatului public în comună şi satele arondate. Mi-am propus din prima zi de mandat acest lucru şi le-am promis oamenilor că voi schimba faţa comunei“, a adăugat Florian Şerban.
Şi anul viitor se anunţă a fi unul bun pentru comuna Predeşti. Conform declaraţiilor primarului Şerban, proiectul pentru introducerea canalizării în satul Predeşti va primi finanţarea necesară prin programul guvernamental „Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL)“ şi vor fi demarate procedurile de licitare, iar sediul primăriei va fi reabilitat şi extins. „În plus, avem promisiuni din partea Companiei Naţionale de Investiţii că ni se va aproba finanţarea pentru reabilitare, extindere şi dotare a Căminului Cultural Predeşti, un proiect foarte important pentru comunitatea noastră“, a adăugat Florian Şerban. Edilul are aşteptări mari şi în ceea ce priveşte asfaltarea drumului comunal care leagă satul Bucicani de centrul administrativ al comunei: „La anul, aşteptăm să primim o finanţare şi pentru reabilitarea şi asfaltarea D.C. 70. Este imperios necesar să demarăm lucrările la acest obiectiv pentru că locuitorii satului Bucicani suferă în prezent din punct de vedere economic şi social din cauza acestei căi de acces“. Comună cu oameni harnici şi gospodari, Predeştiul poate fi oricând un model de dezvoltare edilitară şi economică. Cei aleşi să aibă grijă de destinele localităţii, fie că vorbim de primar, fie că vorbim de consilieri locali, au înţeles care le este misiunea şi au dovedit că sunt capabili să transforme Predeştiul dintr-o localitate subdezvoltată din toate punctele de vedere, într-un centru rural modern, de referinţă pentru judeţul Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ