În acest context, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a evidențiat faptul că fondurile obținute acoperă atât valoarea lucrărilor și a achizițiilor aflate în desfășurare, cât și rambursarea unor sume considerabile cu care instituția a contribuit din resurse proprii, pe parcursul implementării. „Perfectarea contractului creează anvelopa financiară care garantează sumele necesare pentru finalizarea tuturor componentelor acestui proiect, cel mai amplu derulat până în prezent de către CJ Dolj, care vizează toate cele 111 localități din județ. Consiliul Județean primește astfel o sumă importantă, care se apropie de 29 de milioane de euro și care este calculată pentru a acoperi toate investițiile și achizițiile realizate după încheierea Programului Operațional Sectorial «Mediu», prin care a fost finanțat inițial demersul nostru.
În această a doua etapă a proiectului sunt incluse, în mod integral, contractele pentru montarea containerelor îngropate pentru deșeuri în municipiul Craiova, pentru construirea stațiilor de transfer sau compostare din Băilești, Calafat, Dobrești și Filiași și pentru închiderea depozitelor neconforme, dar și un segment însemnat din contractul care a vizat realizarea celor două stații din Craiova, din zona Mofleni.
Pentru CJ Dolj, beneficiile se vor face simțite pe două planuri. Pe de o parte, odată cu intrarea în vigoare a noului contract, avem asigurate din fonduri europene, prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, resursele necesare pentru a duce la bun sfârșit implementarea proiectului.
Mă refer, în mod special, la această componentă complexă, ea singură în valoare de peste 7,5 milioane de euro, care a demarat recent și care prevede proiectarea și amenajarea celor aproape 440 de platforme din Craiova, pe care vor fi montate aproximativ 760 de containere îngropate pentru colectarea separată a deșeurilor, precum și furnizarea utilajelor speciale pentru gestionarea acestora.
Pe de altă parte, instituția noastră va recupera banii cu care, în această perioadă intermediară de aproape un an și jumătate, a contribuit din surse proprii pentru a susține continuarea lucrărilor în cadrul demersului. Vorbim despre o sumă semnificativă, care depășește 11 milioane de euro și care se va întoarce în bugetul Consiliului Județean Dolj, oferindu-ne astfel posibilitatea de a aborda noi investiții prin care să răspundem unor așteptări și necesități ale comunității“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Contractul „Fazarea proiectului «Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj»“ are prevăzută o valoare totală de 132.893.783,52 lei, inclusiv TVA (echivalentul a 28.693.465 de euro).
Proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj“, cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro, a inclus achiziționarea a 32 de autospeciale pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere, a 3.906 containere de diferite capacități, a 102.985 de compostoare individuale pentru gospodării din mediul rural și din orașele Bechet și Dăbuleni, închiderea depozitelor neconforme de la Calafat, Filiași și Segarcea, construirea a patru stații de transfer (Băilești, Calafat, Dobrești și Filiași), a două stații de compostare (Calafat și Craiova) și a unei stații de sortare a deșeurilor (Craiova), precum și furnizarea a 759 de containere îngropate destinate municipiului Craiova și a utilajelor specifice pentru gestionarea acestora.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ