Un medic din Olt şi-a căsăpit părinţii cu satârul

Un tânăr din Balş, de profesie medic veterinar, a fost adus marți dimineaţa încătuşat la UPU Slatina. El şi-a băgat o furculiţă în ochi după ce şi-a căsăpit părinţii cu un satâr. Bărbatul a săvârşit fapta după ce a consumat stupefiante. Acum este cercetat de procurori pentru tentativă de omor. Dacă se va constata că avea discernământ în momentul faptei, riscă să-şi petreacă după gratii cei mai frumoşi ani din viaţă.

0

Deranjat de nepoată
Mihai Truţă, de 29 de ani, din oraşul Balş, supărat că o nepoată îi deranjează somnul, a început să facă scandal. Pentru că mama lui îi luase apărarea fetiţei, el s-a năpustit asupra acesteia cu un satâr luat la întâmplare din bucătărie. Tatăl, care a intervenit pentru a-l linişti, a căzut şi el pradă furiei bărbatului aflat în sevraj. Pentru a se victimiza, în cele din urmă, tânărul aflat în sevraj şi-a înfipt o furculiţă în ochiul drept. ,,La faţa locului am găsit trei persoane adulte cu diverse răni. O femeie în vârstă de 54 de ani, un bărbat de 59 de ani, soţ şi soţie, ambii cu numeroase plăgi provocate prin loviri repetate cu un corp tăietor, dar şi un tânăr de 29 de ani, fiul acestora, cu o plagă la ochi provocată prin înţepare. Cei doi părinţi au fost transportaţi la CPU de la spitalul din Balş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Urgenţă din Craiova. Tânărul, aflat într-o stare de agitaţie psihomotorie, a ajuns şi el la aceeaşi unitate medicală. De aici, el a fost transferat la UPU Slatina”, a declarat Alina Duminică, purtător de cuvânt al AJA Slatina. Pentru a-l urca în ambulanţă, echipajul a fost nevoit să apeleze la ajutorul poliţiştilor care l-au imobilizat şi încătuşat. Pentru că nu reuşeau să-l calmeze pe drumul spre Slatina, tânărul aflat în sevraj a fost legat pe targă şi sedat. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJA) Slatina a confirmat primirea pacientului. ,,LA UPU a fost adus de ambulanţă, sub escorta poliţiştilor, un tânăr cu o plagă la ochi. El a fost consultat, i s-a administrat tratamentul adecvat, iar în acest moment se află în Secţia de oftalmologie. El este sedat. În cazul său s-a dispus şi un consult psihiatric”, a declarat Cătălin Pătru, directorul medical al spitalului slătinean.

Riscă ani grei după gratii
Cel ce şi-a mutilat părinţii se află acum internat în spitalul slătinean, sub pază. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt îl cercetează pentru tentativă de omor. ,,Tânărul este cercetat pentru tentativă de omor. Părinţii lui au nevoie de zeci de zile de îngrijiri medicale. Cel mai grav rănită a fost mama. Ea are nevoie de 45-50 de zile de îngrijiri medicale. Tatăl este ceva mai bine, rănile sale fiind mai mult superficiale. Potrivit medicilor, pentru vindecarea lor bărbatul are nevoie de cca 24 de zile. Am solicitat în cauză o expertiză psihiatrică. În funcţie de constatările medicilor, vom dispune, în cazul său, de măsurile care se impun”, a susţinut Anca Anuţa, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Dacă va fi găsit vinovat de tentativă de omor şi se va constata că tânărul avea discernământ la momentul săvârşirii faptelor, tânărul riscă să petreacă după gratii până la 20 de ani. Rănile fizice suferite de părinţi se vor vindeca în zeci de zile de îngrijiri medicale, dar cele din sufletele soţilor Truţă nu se vor cicatriza probabil niciodată. În plus, nepoţica lor, şi a fiului cu manifestări criminale, va purta cu ea imaginile terifiante în care unchiul îi alerga bunicii prin apartament, cu satârul în mână.

Cine este tânărul care a şocat comunitatea din Balş
Uţă a absolvit Liceul Teoretic „Petre Pandrea,” din localitate. A fost un elev cu rezultate peste medie. După ce a trecut de Bacalaureat, tânărul s-a înscris la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii din Timişoara. După absolvire, el a fost timp de trei ani angajat al Primăriei Balş, la Serviciul de ecarisaj. Nimeni din conducerea administraţiei locale nu-şi mai aduce aminte cum a plecat tânărul din postul de bugetar. ,,Da, a lucrat la Primăria Balş, la Serviciul de ecarisaj. Eu nu l-am prins, dar i-am auzit pe colegii mei vorbind despre el. Cu toţii sunt şocaţi. Nimeni nu-şi poate explica cum a fost posibil aşa ceva, pentru că el, aşa am înţeles, era un tânăr liniştit, la locul lui. Nu s-a auzit nimic despre el decât că, acum vreo două săptămâni, ar fi trecut pe aici şi se comporta cam ciudat. Unii dintre angajaţi susţin că părea drogat, dar atunci nu au băgat de seamă. Am auzit că a avut un accident de maşină. Acum câţiva ani, pe când traversa strada împreună cu prietena lui, pe trecere de pietoni, au fost loviţi de o maşină. Sperăm ca bieţii părinţi să scape. De când a plecat de la primărie, nimeni nu ştia cu exactitate cu ce s-a ocupat”, ne-a mărturisit un angajat din primărie. Acesta şi-a exprimat regretul pentru fapta lui Mihai şi speranţa că părinţii lui vor scăpa cu bine din această încercare. Dacă, la expertiza psihiatrică, se va constata că avea discernământ la momentul faptelor, el riscă să-şi petreacă după gratii cei mai frumoşi ani din viaţă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ