Toma Petcu, ministrul energiei (foto mijloc)

Ministrul energiei a arătat că programul de investiții în modernizarea sistemului energetic dă rezultate, nominalizând în principal investiția de la Ișalnița (grupul 7 CEO) recuperabilă în maximum 6 luni. Acesta a precizat că rezultatele se văd atât în creșterea productivității cât și în costurile de mediu mai reduse. Ministrul Toma Petcu (ALDE) a afirmat că CEO va încheia acest an pe profit și va fi pe primul loc la nivel național în producția de energie, iar anul 2018 se anunță unul foarte bun pentru că majoritatea grupurilor au fost contractate. „Investițiile în modernizarea sistemului energetic vor crea și în 2018 predictibilitate economică și stabilitatea locurilor de muncă”, a precizat ministrul energiei.
De asemenea, ministrul Toma Petcu a anunțat un proiect de creare a unei companii mixte între CEO și municipalitatea craioveană, companie ce va fi eligibilă pentru atragerea de fonduri de la Ministerul Dezvoltării și care va contribui la difuzarea agentului termic către populație în condiții tehnice moderne și la prețuri foarte bune.
Ministrul a anunțat că pentru evitarea vulnerabilităților de orice fel va continua politica de investiții în modernizarea și dezvoltarea echipamentelor și instalațiilor. „Aceasta este singura cale pentru creșterea capacităților de producție cu costuri pentru mediu reduse și pentru furnizarea energiei la prețuri cât mai mici pentru consumatori, în special pentru cei casnici”, a mai precizat Toma Petcu ministrul Energiei, vicepreședinte al ALDE.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ